MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN 7’DEN 70’E EĞİTİM HİZMETİ

• 30 Ocak 2018, Salı 0:00

Sosyal belediyecilik en güzel örneklerini veren Mudanya Belediyesi, 7’den 70’e tüm Mudanyalıları eğitimle buluşturmaya devam ediyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın halkın kullanımına açtığı Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nde bugüne kadar 770 kişi spor, resim, müzik, halk dansları kursları ve el sanatları atölyelerinde ücretsiz olarak eğitim gördü.

Mudanya’da yaşayan gençlerin ve kadınların yaşam kalitesini arttırmak, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamak adına çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’ni halkın kullanımına açtı. Sosyal aktivitelerin, sergilerin, sportif faaliyetler ve kursların yapıldığı merkezde, hobi ve sanat atölyeleri, kadın dayanışma evi, öğrenci etüt evi, kütüphane, sergi salonları ve spor salonu bulunuyor. Merkezde açıldığı günden bugüne bir yıllık süreçte Yaz Basketbol Okulu’nda 6-15 yaş 63, Step-Aerobik Okulu’nda 6-15 yaş 72, Halk Dansları’nda 95, Müzik Atölyesi’nde 204, Resim Atölyesi’nde 215, El Sanatları Atölyeleri’nde 122 kişi ücretsiz olarak eğitim aldı.Yeni dönemde yeni atölyelerle 7’den 70’e tüm Mudanyalıları eğitimle buluşturacaklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Her yaştan bireyin mutluluğunu hedefleyerek yola çıktık. Sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde Mudanyalı hemşerilerimizin mutluluğu var. Bu anlayış gereği Girit danteli, filografi, resim, müzik, halk dansları ve spor aktivitelerinin yapıldığı merkez, Mudanya’da yaşayan her bireye ücretsiz olarak eğitim vermeyi sürdürecek” diye konuştu.