solyanreklam
sagreklam

Mudanya Belediyesi

MUDANYA’NIN YENİ İMAR PLANI YOLDA

Mudanya Belediyesi
  • 05 Aralık 2014, Cuma 0:00

MUDANYA’NIN YENİ İMAR PLANI  YOLDA 

Mudanya Belediye Meclisi,  Aralık ayı olağan toplantısı ilçedeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında toplanan meclis  gündemine,  Mudanya’nın yeni İmar  planı damgasını vurdu.
TÜRKYILMAZ:  KAMU YARARI  DIŞINDA İMAR PLANI DEĞİŞMEYECEK
Dairelerin meclise havaleli tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda Mudanya’nın yeni anayasası olarak adlandırdığı yeni imar planına ilişkin teklifi meclis gündemine taşıyan Başkan Hayri Türkyılmaz, meclis üyelerinden destek istedi.  İmar  ve Şehircilik Müdürlüğü’nün  meclise havale ettiği plan tadilatı yapılmasına ilişkin tekliflerin,  görüşüldüğü sırada  söz alan Türkyılmaz,  yapılacak plan değişikliği ile bundan böyle parsel bazında kamusal  zorunluluk olmadığı sürece  plan değişikliği olmayacağını söyledi.  Muhalefet meclis üyelerinin plan değişikliği  zaman alır, İmar komisyonunu by pass ederiz  itirazlarını da değerlendiren  Türkyılmaz,   ortak akılla hazırlanacak değişikliğin en kısa sürede bitirileceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceğinin güvencesini verdi. Türkyılmaz,  ‘’İmar planı bir kez hazırlanacak  ve bir daha asla  değişiklik olmayacak. Herkesin hakkı hukuku korunacak’’ diye konuştu. Yapılan oylama ile imar planı değişikliğine ilişkin Başkan Türkyılmaz’ın teklifi oybirliği ile kabul edildi.
TUNCELİ’NİN HOZAT İLÇESİ İLE MUDANYA  KARDEŞ  KENT OLDU
Kültür Sanat ve Sosyal  İşler  Komisyonu’ndan gelen raporların da görüşüldüğü Mecliste Tunceli’nin Hozat Belediyesi’nin Mudanya’yı kardeş kent  kararı aldığı bilgisini de veren  Başkan Türkyılmaz,  kendilerinin de bu karar doğrultusunda Hozat kenti ile kardeşlik bağı kurmaya karar verdiklerini söyledi. İki ilçe Belediye’nin   kardeş kent olması Mudanya Belediye Meclisi’nden  Oybirliği ile kabul edildi.  Başkan Türkyılmaz,  kararın ardından Hozat halkına ve belediye çalışanlarına  selam gönderdi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık