solyanreklam
sagreklam

Mudanya Belediyesi

Mudanya’da yılın son meclisinde ilk yaşandı

Mudanya Belediyesi
  • 09 Aralık 2014, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında CHP’den 13, AKP’den 7 ve MHP’den 2 üyenin katılımı ile gerçekleşti.  Toplantıda bir ilk gerçekleştirilerek üç siyasi partinin ortak kararı ile yeni yıl bildirisi okundu.

Mudanya Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 3 adet gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 2015 Yılı Performans Programı oy birliği ile kabul edilirken, bütçe ile doğru orantılı örtüşen bir program hazırlandığı ifade edildi. Hazırlanan Performans programda kendilerine düşen görevin çok çalışmak olduğunu dile getiren Türkyılmaz, “Hazırlanan performans programını yerine getirmek boynumuzun borcudur. Çok çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Emeği geçen danışmanlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
“KATI ATIK BEDELLERİNE ADALET GETİRİLİYOR”
Belediye Meclisi’nin ikinci oturumun üçüncü maddesinde ise Evsel Katı Atık Ücret Tarifesi görüşüldü. 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 11. Madde gereğince ilçe belediyelerinin kendi katı atık tarifesini yapmak zorunda olduğu belirten Başkan Türkyılmaz, “Normal bir evden alınan katı atık bedeli yeni yıl ile birlikte 6.90 TL olacak.” dedi. Bir konut ile bir fabrikanın bugüne kadar aynı ücreti ödediğini dile getiren Türkyılmaz, “Biz bu konuda da adaleti sağlamak adına çalışmalar yaptık. Artık çıkacak katı atık bedeli işyerlerinde metrekare, çalışan işçi sayısı ve katı atık oranına göre belirlenecek. Adaletli bir sistem getirilecek. Konutlardan farklı, restoranlardan farklı, fabrikalardan ve otellerden ürettikleri atık miktarına göre farklı ücret alınacak” dedi. Katı Atık Bedeli’nin su faturaları ile tahsil edilmeye devam edileceğini ifade eden Türkyılmaz, “Bursa ‘da bu konuda ilki gerçekleştiriyoruz. Diğer belediyelere de örnek olacağını temenni ediyorum” dedi. Söz konusu madde oy birliği kabul edilirken, yeni ücret tarifesinin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade edildi.
İZMİR’DEN SONRA HEDEF EMİT FUARI
Meclis üyesi ve Turizm Komisyonu Üyesi Hüseyin Esen; Mudanya Belediyesi olarak 4-7 Aralık’ta, İzmir’de gerçekleşen Travel Turkey Turizm Fuarında ki izlenimlerini anlattı. Mudanya’ya ilginin yoğun olduğunu ifade eden Esen, hedeflerinin EMİT Fuarı olduğunu söyledi. Mudanya ve mahallelerinin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarının altını çizen Esen, “Bu tür fuarın Mudanya’da yapılma durumunu araştıracağız. Umuyoruz ki bu konuda başarılı olur. Mudanya’da bir ilki daha gerçekleştirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.
YENİ YIL BİLDİRİSİ İLK OLDU
2014 yılının son meclis toplantısında bir ilk daha yaşandı. Mecliste grubu bulunan partilerin grup sözcülerinin ortak kararı ile yeni yıl bildirisi okundu. Yeni yıl bildirisini Belediye Meclisi’nin en genç bayan üyesi olan AKP’li Andaç Akengin okudu. 2014 yılında yurt içi ve yurt dışında yaşanan olaylara vurgunun yapıldığı bildirinin ana felsefesi barış oldu. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve ortak akılla yönetimin vurgulandığı bildiride, “2015 yılının Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’ya, demokrasinin taçlandırıldığı, sevgi ve saygının hakim kılındığı, acı keder ve gözyaşlarının yaşanmadığı, hizmet dolu bir yıl olması dileklerimizle yeni yılınızı kutlarız” denildi.         

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık