Mudanya Belediyesi

ZABITADAN HURDALIKLARA SIKI DENETİM

Mudanya Belediyesi
  • 13 Şubat 2015, Cuma 0:00

Mudanya İlçe sınırlarındaki hurdalık,  hurda toplama ve ayırma tesisleri, Mudanya Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sıkı denetimden geçiriliyor.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hurdalık ve hurda toplama ayırma tesislerine denetim gerçekleştiriyor. Resmi gazetede 17.06.2011 tarih ve 27967 sayılı kararla yayınlanarak yürürlüğe giren, bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği ile tehlikesiz atıkların yönetimi kapsamında,  Mudanya Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçede bu özellikteki tesisleri denetimden geçiriyor. Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, yapılan denetimlerde hurdalık, hurda toplama ve ayırma belgesi olmadığı tespit edilen işletmelere gerekli uyarıların yapıldığını vurguladı. Aksakal, “Hurda toplama ve ayırma belgesi olmayan, gürültü ve çevre kirliliğine neden olan hurdalık depolarına 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerinden idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilerek gerekli uyarılar yapıldı. Denetimlerimizi aralıksız olarak devam ettiriyoruz. İşletme sahiplerin ve vatandaşların da bu tür konularda duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.