MUDANYA BELEDİYESİ, KEMİRGENLERLE MÜCADELEYİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYOR!

• 16 Eylül 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından, salgın hastalıkların yayılması ve önlenmesi amacıyla kemirgen olarak bilinen fare gibi vektörlerle mücadele ve ilaçlama hizmeti titizlikle yürütülüyor.

Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, ilçe merkezi ve mahallelerde, çevre ve halk sağlığının korunması, bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla vektörel mücadelenin son derece önemli olduğunu, bu kapsamda ilaçlama çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini ifade etti. Veteriner Hekim Çelikkollu, “Vektörel mücadelemiz kapsamında en önemlilerinden olan fare türleri, yoğun olarak kanalizasyon kanalları ve logarlarda yaşarlar. Buralardan insanların yaşam alanlarına dağılırlar.  Vektörle mücadeledeki amacımız, bu canlıların tamamen imhası değil, salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altında tutulmasıdır. Fare gibi kemirgen  mücadelesinde , bilimsel ve düzenli periyotlarla logarlarda ilaçlama yapılmaktadır. Bu sayede bulaşıcı hastalıkların  farelerden insanlara bulaşmasını önlemiş olacağız” diye konuştu. Logarlarda ve fosseptik çukurlarında kemirgen  mücadelesi amacıyla yemleme yapıldığını belirten Çelikkollu, yapılan mücadelenin çevresel açıdan herhangi bir risk teşkil etmediğini vurguladı.