solyanreklam
sagreklam

Modanın merkezi ASMEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) bünyesindeki Moda Evi, kadınları üretime teşvik ediyor.

Modanın merkezi ASMEK
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 18:31

Kadınların tercihi ASMEK Moda Evi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) bünyesindeki Moda Evi, kadınları üretime teşvik ediyor. Moda Evi’nde birbirinden özel kıyafetler diken kursiyerler, dışardan sipariş alarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel tarafından 14 yıl önce temeli atılan ve on binlerce kursiyere iş imkanı sağlayan ASMEK, Moda Evi ile de kadınların en büyük destekçisi oluyor. İlk olarak önce ASMEK Dikiş Kurslarını tamamlayan kadınlar, daha sonra Uncalı’da hizmet veren Moda Evi’nde kendilerini geliştirerek tasarımlarını yapıyor. Dışarıdan sipariş alan kadınlar hem meslek sahibi oluyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Moda Evi ile yeni iş imkanlarının kapılarını aralıyor. 
Antalyalı kadınlar Moda Evi’ni tercih ediyor 
Moda Evi, Antalya’nın tanınan isimlerinin de ilk tercihi oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel başta olmak üzere; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin eşi Ünzile Köse, Ak Parti MKYK üyesi ve önceki dönem milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ASMEK Moda Evi’ni tercih ediyor. 
Hayatımızı kazanıyoruz 
ASMEK bünyesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Güzin Sarışın, şunları söyledi; “ASMEK Moda Evi’nden çok şey öğrendim. Dikişi biliyordum ama burada iyice pekiştirdim. Buradan çıktıktan sonra dışarıda da para kazanabiliyoruz. Sipariş alıyoruz, hayatımızı kazanıyoruz. Bize böyle bir imkan sağlandığı için çok teşekkür ediyoruz.” Çalıştığı iş yerinden 2 yıl önce ayrılan Bedriye Ulu ise Moda Evi ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Moda Evi’ni internette gördüm. Hemen başvurdum. Burada kıyafet dikiyoruz. Dışardan gelen siparişleri yapıyoruz hocalarımızla birlikte. 2 yıldır çalışmıyorum. Hem aileme katkıda bulunmak için hem de güzel vakit geçirmek için modaevine geliyorum.” 
Yeni kapılar açıldı 
Hayatını terzilik yaparak kazanan Sevda Pehlivan, kendini ASMEK ile daha da geliştirdiğini ifade ederek, “23 yıldır terzilik yapıyordum. Kalıp ile çalışmayı da öğrenmek istediğim için buradayım. Dikiş kursundan sertifikamı aldım. Şimdi Moda Evi’nde kendimi geliştiriyorum. Burada da yeni kapılar açıldı bana, çevrem genişledi. Kadınları topluma kazandıran, çalışmasına, üretmesine vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ve eşi Ebru Türel’e çok teşekkür ederim” diye konuştu. 
Ebru Türel’ de ASMEK’ten giyiniyor 
Giyim Öğretmenleri Sabriye Köroğlu ve Nazife Delen Moda Evi’nden eğitim alan kursiyerlerin kendi evlerinde sipariş alarak veya özel bir kurumda çalışarak ekonomik gelir elde ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in de Moda Evi’nden giyindiğini söyleyen Sabriye Köroğlu, kadınların üretime dahil olması noktasında verdiği destek için Ebru Türel’e teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık