solyanreklam
sagreklam

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor!

Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle 'Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor' projesi hayata ge...

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Teknolojiyi Seven Parmak Kaldırsın!

Teknoloji tüketenden, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümün ancak eğitimle ve katma değer yaratan ekonomiye yatırımla mümkün olduğuna inanan Beşiktaş Belediyesi, Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat, Türkiye’nin bilişimdeki insan kaynağını geliştirmek üzere el ele verdi.

Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayan kurumlar, “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesini İstanbul Beşiktaş’ta başlatmak üzere ilk adımı attı.

Proje, bugün itibarıyla binde 8 olan Türkiye’nin bilişim üretimindeki payını yukarılara çekmek, dijital dönüşümü yakalamak, ülkemizi bir bilişim merkezi haline getirmek vizyonuyla hayata geçirildi.

Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirecek, onları programcılık ile tanıştırarak, kod okuryazarlığı bilincini yayacak.

Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde 8-12 yaş arasındaki çocuklara, sınıf ortamında 16 saatlik “KODU Programlama Dili” eğitimi verilecek. KODU, oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dilidir. Genel olarak çocuklar ve eğlenmek isteyen herkes için tasarlanmıştır.

Oyun konsolu ile kontrol özelliği sayesinde tasarladığınız oyunlar XBOX’da çalışabilmektedir. Programlama işlemi kullanıcı ara yüzü sayesinde gerçekleştirilmektedir. Nesne tabanlı ve basit bir arayüz bulunmaktadır. Arayüz sayesinde sayfalar arası geçiş, geniş bir yardım menüsü ve diğer özelliklerin tanımı bulunmaktadır. Programlama esnasında farkı karakterler ile versiyon numarası tasarlanan oyunun fiziksel özellikleri değiştirilebilir. Windows 8 ve yakında kullanıma sunulacak Windows 10 ile uygulama geliştirmek için programlama bilinmesi gerekmektedir.

2 Gün sürecek olan eğitimler, 25 Ocak - 7 Şubat 2016 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek.

*Ücretsizdir.
*Başvuru formunu Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi'ne teslim edebilirsiniz.


Eğitim Tarihi: 25 Ocak - 7 Şubat 2016
Kayıt ve Bilgi İçin: Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi
Adres: Zeytinoğlu Cad. No:1 (Akatlar Kültür Merkezi üstü)
Tel:
(0212) 351 82 59

Eğitim Takvimi İçin Tıklayınız             Başvuru Formu İçin Tıklayınız


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık