solyanreklam
sagreklam

MESKİ?nin Araç Filosu Genişliyor

MESKİ?nin Araç Filosu Genişliyor

MESKİ?nin Araç Filosu Genişliyor
  • 25 Kasım 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) Genel Müdürlüü’ne alnan yeni araçlarn tantm törenini gerçekletirdi.

MESK tarafndan özellikle ilk müdahale arac olarak kullanacak olan yeni araçlar Cumhuriyet Meydan’nda gerçekleen törende tantld. Alnan araçlar ile filosunu güçlendiren MESK’nin 26 arac Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  tarafndan vatandalara tantld.

“Büyükehir Belediyemizin hizmet atan doruk noktasna çkarma gayrindeyiz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, araç tantm töreninde yapt konumasnda, “Yine hayrl bir hizmetin açlnda bir arada olduumuzdan dolay hepinize ayr ayr teekkür ediyorum. Ho geldiniz diyorum. Attmz her adm, ortaya çkan her eser ve halkn hayatn kolaylatrmadaki her gayret ve çabamz, bizleri biraz daha mutlu ediyor. 30 Mart 2014’te yeni büyükehir yasas ile birlikte merkezdeki dört ilçeden ziyade, Mersin genelindeki 13 ilçeye hizmet verme görevini üstlendik. Merkezde 900 bin civarnda nüfus ve dört ilçe vard. u andaki hizmet alanmzda 13 ilçe var ve 2 milyona yakn nüfus var. Daha önceki Büyükehir alannn 22 kat bir alan ortaya çkyor. Bu kadar geni bir alana hizmet vermek için tabi ki kendimizi yenilemek, ça d kalm eski araçlar bir an evvel belediyemizden uzaklatrmak ve yeni, modern araçlarla takviyeler yaparak Büyükehir Belediyemizin hizmet atan doruk noktasna çkarma gayretiyle hareket ettik” dedi.

Göreve geldiklerinde MESK’de 11 yllk, hantallam, sorunlara annda cevap veremeyen, teknolojiyle uyum salayamayan eski araçlarn yer aldna deinen Bakan Kocamaz, “Bunlarn toplam says 96’yd. Göreve geldiimiz Nisan ayndan ylsonuna kadar bunlarn saysn 237’ye çkardk. Yani daha önceki araç saysnn iki buçuk katna çkardk. 2015 ylnda 382’ye çkt araç saymz. 2016 ylnda 472’ye ve 2017 ylnda ise 535 araca çkardk. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak üç buçuk ylda i makinalar, itfaiye araçlar, hizmet araçlar, toplu tama araçlar dâhil olmak üzere halkmza dolayl ve dorudan hizmet evren toplamda MESK ile beraber 1372 arac filomuza ekledik. Gerçekten bu bir rekor. Türkiye’de 30 Büyükehir Belediyesi var ve bunlarn içerisinde iddia ediyoruz ki hiç birisi bu kadar ksa sürede bu rakama ulaamamtr” eklinde konutu.

“Araçlara toplamda yaklak 10 milyon bedel ödendi”

Yeni alnan araçlarn hangi ilerin yaplmasna kolaylk salayacan ve neler olduunu söyleyen Bakan Kocamaz, “Bugün ki törenini yaptmz 26 aracn almn yaparak, halkmzn hizmetine sunuyoruz. Bu araçlarda 10 adedi içme suyu hatlar bakm onarm araçlar, 5 adet sekiz metreküplük kanal açma ve temizleme arac, 5 adedi de on iki metreküplük kanal açma ve temizleme arac ile 1 tanesi mobil arza ve bakm arac. 1 tanesi gezici laboratuvar arac. 2 tanesi de arazi tipi kamyonet ve 2 adet panelvan araçtan oluuyor. Bu araçlar, arzalara çok yönlü müdahale edebilme özellii, araçlarn içerisinde bulunan bakm, onarm araçlar sayesinde gittii yerde bir den fazla olaya müdahale edilebilecek. Hidrolik tahrikli bakm onarm araçlar sayesinde çalanlarmzn i güvenlii daha da artt. u anda burada gördüünüz araçlara toplamda yaklak 10 milyon bedel ödendi” diye belirtti.

MESK’ye teknolojiyle uyumlu yeni araçlar kazandrld

MESK, içinde 11 yllk araçlarn olduu, hantal, sorunlara annda cevap vermeyen teknolojiyle uyum salamayan araçlarna yenilerini ekledi. Göreve gelinen 2014 ylnn Mart aynda teslim alnan 96 adet MESK araçlar, 2014 yl sonunda 237’ye, 2015 ylnda 382’ye, 2016 ylnda 472’ye ve 2017 ylnda ise 535 araca çkarld. Mersin Büyükehir Belediyesi de 3 buçuk ylda i makinalar, itfaiye araçlar, hizmet araçlar, toplu tama araçlar dâhil olmak üzere, vatandalara dolayl ve dorudan hizmet eden toplamda 1371 arac filosuna ekledi.

Cumhuriyet Meydan’nda töreni yaplan 26 aracn 10 adeti içme suyu hatlar bakm onarm arac, 5 adet sekiz metreküplük kanal açma ve temizleme arac, 5 adeti 12 metreküplük kanal açma ve temizleme arac,1 tanesi mobil arza bakm onarm arac, 1 tanesi gezici laboratuvar arac, 2 tanesi arazi tipi kamyonet ve 2 adet panelvan araçlardan oluuyor.

Araçlar birçok yönden avantaj salayacak

MESK’ye yeni kazandrlan araçlar sayesinde arzalara çok yönlü müdahale edebilme özellii, arttrlm i güvenlii, ekipman, i gücü ve zaman tasarrufu salanrken,  iletme ve onarm maliyetlerinde art deer ile çevreye duyarl gürültüsüz çalma gibi avantajlar saland. Ayrca MESK’nin yeni alnan araçlar özellikle ilk müdahale arac olarak da kullanacak. 

Bunlarn yan sra, 3 yl 10 ayda toplam 2334 km altyap yatrm gerçekletiren MESK,  Mersin merkez olmak üzere tüm ilçelerde içme suyu, kanalizasyon ve yamursuyu çalmalarn tüm hzyla devam ettiriyor. Bu kapsamda 3 ylda 1.056 kilometre içme suyu, 460 kilometre kanalizasyon hatt ve 37 kilometre yamursuyu hatt olmak üzere toplam 1550 kilometrelik altyap çalmas yapld. 2017 ylnn Ekim ay sonu itibariyle 680 kilometre içme suyu, 88 kilometre kanalizasyon ve 16 kilometre yamursuyu altyap yatrm da tamamland.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık