solyanreklam
sagreklam

Mersin?in Bir Ucundan Bir Ucuna Kurtarma Mücadelesi

Mersin?in Bir Ucundan Bir Ucuna Kurtarma Mücadelesi

Mersin?in Bir Ucundan Bir Ucuna Kurtarma Mücadelesi
  • 12 Ocak 2018, Cuma 0:00

Yaamak Onlarn da Hakk

Anamur’da sahibi tarafndan yllarca yüke koulan ancak boynunda ve gözünde oluan sakatlktan dolay ie yaramaz hale geldii için ölüme terkedilen eee, Mersin Büyükehir Belediyesi sahip çkt. Aç ve bitkin bir ekilde souktan donmak üzereyken bulunan ve ‘Meneke’ ad verilen eek, Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne getirilerek tedavi altna alnd.

Donmak üzereyken bulundu

Mersin Büyükehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Bakanl tarafndan bugüne kadar müdahale edilerek ölmekten kurtarlan hayvanlara bir yenisi daha eklendi. Mersin’in Anamur ilçesinde bir vatandan gebe bir eein ölmek üzere olduu yolundaki ihbar üzerine harekete geçen ekipler, ilgili birimlerle salanan koordinasyon sonras özel nakil arac ile yola çkt. Yaklak 1 saat süren arama çalmasnn ardndan aç ve souktan donmak üzereyken bulunan eek, battaniyelere sarlarak Mersin’e nakledildi. Burada Tarsus Hayvanat Bahçesi’nde ilk muayenesi yaplan eekte gebelie rastlanmazken, yllarca yük arabas tamaktan kaynakl boyunda ödem ve sapma ile sol gözünde görme kayb tespit edildi. Yaplan tetkikler neticesinde artk yük tayamaz hale geldii için sahibi tarafndan ölüme terkedildii anlalan eee, Büyükehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Bakanl veteriner hekimleri tarafndan ‘Meneke’ ismi verildi.

Hayvanat Bahçesi’nin Meneke’si olacak

Meneke’yi harap ve bitap ekilde bulduklarn anlatan Büyükehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Bakanl Sahipsiz Hayvanlar ube Müdürü Mehmet Cücük, “Anamur’da hayvanseverlerin ihbar üzerine harekete geçtik. Hayvanat Bahçesi ile birlikte hareket ederek Meneke’yi tayacak bir araçla yola çktk. Yaplan arama çalmasnn ardndan Meneke’yi bulduk. Gebe olduu düüncesiyle son derece hassas ekilde Meneke’yi Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne getirdik. lk muayenesini yaptk. Ayaklarnda problem var, sahibi tarafndan çok hor ekilde kullanlmaktan kaynakl boyun bölgesinde ödem ve irin olumu. Boynunu hareket ettirmekte zorlanan Meneke’nin solunumunda da sknt var. Ayrca sol gözü, katarakt nedeniyle görmüyor. Meneke’nin sahibi, hayvan uzun süre yük hayvan olarak kullanm. Ya da ilerleyip güçten düünce sokaa atm. Kendisi bu hayvan sokaa atp ölüme terkedeceine bize bildirse bu sefillii çekmezdi. Bulduumuzda uzun süre aç ve susuz kalmt. Souktan üümü, bitap ekilde bulduk. Araca bindirirken bile hayvann yürümeye derman yoktu. Ama artk bizim korumamz altnda oldukça iyi bir ekilde tedavisi yaplacak. Görünü itibariyle çok hrpalanm. Ama artk sahibi de olmadna göre bu eeimiz Hayvanat Bahçemizin Meneke’si olacak” diye konutu.

Tarsus Hayvanat Bahçesi Müdürü Mesut Özdemir ise Meneke’nin bundan sonra kendi rk ile güzel bir yaam süreceini belirterek, “Meneke ve benzeri vakalarla çok karlayoruz. Özellikle duyarl vatandalarmzdan alnan ihbarlar neticesinde bu hayvanlar alp hayvanat bahçemize getiriyoruz. Meneke de o hayvanlardan biri. Meneke’nin gerekli muayenesi yapld, önümüzdeki süreçte tedavisine balayacaz ve bundan sonra da Meneke doal ortamda arkadalar ile birlikte çok rahat bir hayat sürecek. Hayvanat Bahçesi olarak genelde prensip olarak her hayvan rkna doal yaam koulu salamaya çalyoruz. Bu anlamda sayl hayvanat bahçelerinden biri olarak Meneke’nin de bundan sonra güzel bir hayat sürebilmesini salayacaz. Bizim tek dileimiz bu hayvanlar kullanp, artk ie yaramaz hale gelince sokaa salmak yerine bize ulamalar. Böyle olursa bu hayvanlar sefillik çekmeden ve ölüme terkedilmeden bizim korumamz altna alnm olur. Son olayda da bu ihbar bize zamannda ulamasayd Meneke belki de ölmü olabilirdi. Herkesin hayvan dostlarmzn da birer can tadn aklndan çkarmamasn diliyor, duyarl vatandalarmzdan da bu gibi durumlarda bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz” dedi.

 

 

 

                                                          


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık