solyanreklam
sagreklam

Mersin'de Şiir Dolu Bir Akşam

Mersin'de Şiir Dolu Bir Akşam

Mersin'de Şiir Dolu Bir Akşam
  • 25 Mart 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi iir Kulübü “21 Mart Dünya iir Günü” dolaysyla bir etkinlik düzenledi.

Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen etkinlie, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hikmet Koç ve çok sayda Mersinli iir sever katld.

Gecede Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hikmet Koç da air Rza Polat Akkoyunlu’nun ‘Elveda’ isimli iirini dinleyiciler için okuyarak, “Bu güzel dinleti gecesini bize yaatan airlerimize, sanatçlarmza teekkür ediyor, hepinize iyi akamlar diliyorum” dedi.

21 Mart Dünya iir Günü etkinliinde, Mersin Büyükehir Belediyesi iir Kulübü, Mersin Yazarlar Dernei, Mersin airler ve Yazarlar Dernei, Tarsus airler ve Yazarlar Dernei ile çel Sanat Kulübü üyeleri tarafndan, Türkiye’ye mal olmu airlerin iirleri seslendirildi.

Etkinlikte Abdurrahim Karakoç’un ‘Yemin’ ve ‘Unutursun Mihribanm’,  Nazm Hikmet Ran’n ‘Yaamaya Dair’, Yunus Emre’nin ‘Veda’, Attila lhan’n ‘Ben Sana Mecburum’, Abdulvahab Kocaman’n ‘Vatan Destan’, Cemal Safi’nin ‘Tek Hece Ak’, Ümit Yaar Ouzcan’n ‘Gözlerimde Gözlerin’, Cahit Stk Taranc’nn ‘Desem Ki’, Ahmet Muhip Dranas’n ‘Serenad’, Bülent Yavuz Bakiler’in ‘ardm Kaldm te’, Arif Nihat Asya’nn ‘Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor’, Bahattin Karakoç’un ‘Ihlamurlar Çiçek Açt Zaman’, Ataol Behramolu’nun ‘Ak ki Kiiliktir’, Karacaolan’n ‘ncecikten Bir Kar Yaar’, Ömer Lütfi Mete’nin ‘Gülce’ ve Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n da Selam Götür adl iirleri seslendirildi. Ayrca Mersinli air Sabahattin Akgül de kendi iirlerini Mersinli iir severler için okudu.

çel Sanat Kulübü Türk Halk Müzii Koro efi Nihat Hatipolu da okunan baz iirlere balamas ile elik ederken, halk ozan Ak Veysel atrolu’nu ölüm yl dönümünde anmak amacyla ‘Anlatmam Derdimi Dertsiz nsana’ isimli türküyü de dinleyiciler ile paylat.

Okunan iirlerin ardndan gecenin sonunda, çel Sanat Kulübü Koro Üyesi Sultan Koç, Haydar Haydar isimli türküyü okudu.

Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Koç tarafndan etkinlik sonunda iir okuyanlara belge takdimi yapld.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık