solyanreklam
sagreklam

Mersin'de Emekliler İkinci Baharını Yaşıyor

Mersin'de Emekliler İkinci Baharını Yaşıyor

Mersin'de Emekliler İkinci Baharını Yaşıyor
  • 29 Mayıs 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan emekli vatandalarn emeklilik süreçlerini daha iyi artlarda yaayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacyla açlan 'kinci Bahar Emekli Evi'ne Mersinli emekliler youn ilgi gösteriyor.

 

Mersin’de yaayan emekli vatandalarn kendilerini yalnz hissetmemelerine yönelik birbirleri arasnda sosyal ba kurmak, toplumsal yaama ve gelecee yönelik bak açsna ivme kazandrmak ve emekli vatandalara yönelik merkezlerde sanatsal ve kültürel ortam hazrlamay amaçlayan Büyükehir Belediyesi, Dinlenme Evi’nde emekli vatandalarn ikinci baharlarn yaamalarn salyor. Yeniehir Bölge Park’nda yer alan kinci Bahar Emekli Evi’nde emekliler, anlarn, sevinçlerini ve hüzünlerini paylayor.

Emekliler hayatn tadn bu evde çkaryor

Emeklilerin ikinci baharlarn yaayabilmeleri için, ‘Bir Bardak Çay Ailedir’ diyerek yola çkan Mersin Büyükehir Belediyesi’nin açt Emekli Dinlenme Evi’nden Mersin’de ikamet eden emekliler yararlanabiliyor. Sohbet, dinlenme, oyun, salk, sanat ve kültür alanlarnn yer ald kinci Bahar Emekli Evi'nden 55 ya üstü emekliler faydalanabiliyor. Emekli vatandalarn çalma hayatlarn bitirdikten sonra evde vakit doldurmak ve zamanlarn bo yere harcamak yerine Emekli Evi’nde birbirleriyle sohbet edebilme frsat buluyorlar. Mersinli vatandalar Emekli Evi'nde di taramas, tansiyon ve eker ölçümü gibi salk hizmetlerinden faydalanabiliyor. Çay, kahve, su gibi içeceklerin ücretsiz olduu, günlük gazete, dergi ve kitaplarn da bulunduu Emekli Dinlenme Evi’nde yaz ve bahar aylarnda günübirlik geziler düzenlenecek ve böylece sosyal-kültürel faaliyetler aktif olarak sürdürülecek. Emekli Dinlenme Evi’nde psiko-sosyal danmanlk hizmetlerinden de faydalanabilecek olan emekliler, hayatn tadn bu evde çkaracaklar.

Memleket meseleleri burada konuuluyor

Dinlenme Evi’nde emekli vatandalara memleket meselelerinin çözümü noktasnda, konuabilecekleri bir ortam da sunmak isteyen Büyükehir Belediyesi, emeklilerin toplum içindeki aktif katlmlarn salayabilmek, salk ve hukuk alannda onlara tedavi ve rehberlik hizmeti verebilmek ve onlarn psiko-sosyal destek hizmetlerinden de faydalanabilmelerini hedefliyor.

Bodur: “naatn bitmesini sabrszlkla bekledim”

Tekstil iinden emekli ve 77 yandaki Kutlay Bodur kinci Bahar Emekli evi açlmadan önce inaat halindeyken oray gördüünü ve açlaca günü sabrszlkla beklediini ifade ederek, “Buradaki yaplan inaatn ne olduunu çalanlara sordum. Yaam merkezi olacan söylediler. Çok sevindim. Çünkü stanbul’da da böyle bir yere devam ediyorum. Oradan bilgim olduu için, Mersin’deki eksikliin giderilmesi bakmndan da çok memnun oldum. Sabrszlkla inaatn bitmesini bekledim. Bittikten sonra da hemen hemen buraya ilk gelenlerden birisiyim. Yaz mevsiminin gelmi olmasyla birlikte çou insan yaylalara ve yazlklara dald ama inanyorum ki sonbaharda daha güzel olacak” dedi.

Bodur: “nsann emeklilii ömrünün son günleridir”

kinci Bahar Emekli Evi’nde yer alan kütüphaneden çok memnun olduunu ve kitap okumay sevdiini sözlerine ekleyen Bodur, “Ben okumay çok severim ve devaml okurum. Geçen sene 46 bin sayfa kitap okudum. Benim hayatm okumaktan ibaret. Günde 4-5 saatim okumakla geçiyor. Evimde kütüphanem var ve orada bulunmayan kitaplarn eksikliini buradan gideriyorum. Bilhassa Mersin’in kültürel yapsyla ilgili olan kitaplar burada buldum ve çok memnun oldum. Burada onlar okuyorum. Günlük gazeteleri okuduktan sonra arta kalan zaman da kitapla tamamlyorum. Bakanmza çok teekkür borçluyuz. Hakikaten çok iyi düünülmü bir giriim. Ben sadece burasyla yetinmeyip, ehrin baka semtlerinde de bunun devamn istiyorum. Çünkü biliyorsunuz insann emeklilii ömrünün son günleridir. nsanlarn son günlerinde birbirleri ile dayanma içerisinde olmas ve sosyal aktivitelerin bununla snrl kalmamas gerekiyor” eklinde konutu.

Tokdemir: “Burada çaymz bedava, suyumuz bedava”

67 yandaki emekli Matematik Öretmeni Alper Tokdemir gününün yaklak 2-3 saatini Emekli Evi’nde geçirdiini dile getirerek, “Gazeteleri okuyorum, kitaplara bakyorum. Buraya sürekli yeni kitaplar da alnyor. Burada çaymz bedava, suyumuz bedava. Böyle güzel bir yeri biz bulamayz. Çok teekkür ederim her ey için. Burada yeni arkadalklar edindim. Çeitli yerlerden gelmiler, sohbet ediyoruz. Kiminin çocuklar aramad zaman anne, baba bazen üzülüyor. Bunlar konuuyoruz. Bakanmza da ömür boyu baarlar dilerim, daima yanndaym” ifadelerini kulland.

Tekin: “Buraya gelmeden önce kahvelere giderdim, ama artk braktm”

Yaklak 18 yldr Mersin’de yaayan emekli brahim Tekin ise “Burann açlm olduuna çok sevindim. Sakin bir yer, temiz bir yer. Buraya geliyoruz gazetemizi okuyoruz, arkadalarla sohbet ediyoruz. Çaymz, kahvemizi içiyoruz. Günün 3-4 saatini burada geçiriyoruz. Böyle bir yeri ben zaten tahayyül ediyordum. Ben çok memnunum. Vakit geçiriyoruz, arkadalarla sohbet ediyoruz. Gazete okuyoruz, günlük olaylardan ve dünyadan haberimiz oluyor” diye belirtti.

Emekli Evi’ne gelmeden önce hayatnda düzensiz bir durumun var olduunu belirten Tekin, “Buraya gelmeden önce düzensiz bir durum vard. Kahvelere gidiyordum. Kahveyi de pek sevmediim halde mecburen giderdim. Bunu braktm çok ükür. Artk gitmek istemiyorum. Kahveye giden kiiler, çeitli kültüre sahip insanlar ve bizim uyuamadmz kiiler oluyor. Burada ise hepimiz aa yukar sosyal seviye olarak birbirine yakn. Burann açlmas ahsen beklediim bir eydi. Yapanlara çok teekkür ederiz. Ben yllarca burada bir kütüphane aradm. uradaki sakin ortam bulmak için. Bir köeye çekilip güzelce gazetemizi ve kitaplarmz okuyup kültürümüzü biraz daha artrmann zaman olmaz, her zaman yaplabilir. O bakmda buras bu tarz eylere de hizmet ettii için iyidir. Bakanmzdan Allah raz olsun, sa olsun, var olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık