solyanreklam
sagreklam

Mersin Maratonu, Bu Yıl ?Hoşgörü, Barış ve Kardeşlik? İçin Koşulacak

Mersin Maratonu, Bu Yıl ?Hoşgörü, Barış ve Kardeşlik? İçin Koşulacak

Mersin Maratonu, Bu Yıl ?Hoşgörü, Barış ve Kardeşlik? İçin Koşulacak
  • 22 Kasım 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 3.’sü gerçekletirilecek olan Uluslararas Mersin Maratonu’nun stanbul’da düzenlenen basn toplantsnda, ulusal basn mensuplaryla bir araya geldi. Basn toplantsnda konuan Bakan Kocamaz, “3 Aralk tarihinde düzenleyeceimiz 3. Uluslararas Mersin Maratonu’na kayt yapan kii says imdiden 37 binlere ulamtr” dedi.

stanbul Divan Otel’de düzenlenen basn toplantsna, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih Çintimar ve basn mensuplar katld.

“Binlerce sporsever, hogörü, bar ve kardelik için Mersin’de buluacak”

Uluslararas Mersin Maratonu’nun iki yldr düzenleniyor olmasna ramen Avrupa’nn en iyi maratonlar arasnda yerini aldn söyleyen Bakan Kocamaz, “Henüz iki yldr düzenliyor olmamza ramen Avrupa’nn en iyi maratonlar arasndaki yerini imdiden alan Uluslararas Mersin Maratonu için her yl bir tema belirliyoruz. Geçtiimiz yl Demokrasi ehitleri ansna Mersin’e Ko Mersin’de Ko sloganyla düzenlediimiz Uluslararas Mersin Maratonu için bu yl, hogörü, bar ve kardelik temasn belirledik. Dünyann pek çok ülkesinden yüzlerce sporcu ve halk kousuna katlacak binlerce sporsever hogörü, bar ve kardelik için Mersin’de buluacak. Yeryüzü cenneti Mersin’de insanlk deerleri için ter dökecek” dedi.

Farkl millet, din, dil ve medeniyete mensup on binlerce insann Mersin’de bir araya gelerek, maratonda yaracandan bahseden Bakan Kocamaz, “Asya, Avrupa ve Afrika’y birbirine balayan kültür ve ticaret yollarnn kavanda yer alan ülkemizin Akdeniz’e açlan en geni penceresi olan Mersin, insanlk tarihiyle yat evrensel deerlerin sergi alandr. Mersin, 321 kilometrelik sahil eridi, benzersiz doal güzellikleri, açk hava müzesini andran tarihî eserleri, dillere destan mutfa ve birlikte yaama kültürüne dayal benzersiz demografik yapsyla mükemmel bir doa, tarih, kültür ve turizm merkezidir. Maratonumuzun kou güzergâh da ilimizin bu deerlerinden yola çklarak belirlenmitir” eklinde konutu.

“Türkiye’nin en iyi maraton parkuruna sahibiz”

Uluslararas Mersin Maratonu’nun, katlmc sporculara benzersiz bir kou ve yarma deneyimi sunacan belirten Bakan Kocamaz, “Dünyann dört bir yanndan gelecek olan yarmaclar, k mevsiminin tam ortasnda lman bir iklim, düz bir zemin, tarih ile doann iç içe girdii muhteem bir ortamda yarma keyfini yaayacaklardr. Türkiye’nin en iyi maraton parkuruna sahibiz. Daha iyi dereceler hedefleyen tüm sporcularmz bu parkura mücadele etmeye bekliyoruz. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak Avrupa Atletizm Birlii’nden 5 yldz derecesi alarak Avrupa’nn en iyi maratonlar arasnda yer alan Uluslararas Mersin Maratonu’nu bir adm daha öteye tamak amacyla yine Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii’nin (IAAF) Yol Yarlar Kategorizasyonu’nda verdii Bronz Kategori’nin, kriterlerini yerine getiriyoruz. Bundan sonraki hedefimiz ise Altn Kategori olacak” ifadelerini kulland.

Toplam para ödülü bu yl iki katna çkt

Bakan Kocamaz, kayt ilemlerinin balad 3. Uluslararas Mersin Maratonu’na katlmn her geçen yl katlanarak arttn ve bu ylki hedefin halk kousu dâhil 50 bin kiiyi ayn amaç etrafnda Mersin’de buluturmak olduunu dile getirdi. 50 bin rakamna zorlanmadan ulaacaklarn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Geçtiimiz yl düzenlediimiz 2. Uluslararas Mersin Maratonu’na 27 bin kii kayt yaptrrken, 3 Aralk tarihinde düzenleyeceimiz 3. Uluslararas Mersin Maratonu’na kayt yapan kii says imdiden 37 binlere ulamtr. Ayrca kategorilerde dattmz toplam 155 bin 550 TL’lik para ödülünü bu yl iki katna çkaryoruz” dedi.

“Gelin sizler de elinizi tan altna koyun”

Konumasnda Mersin’in markalama stratejisi adna sponsorun gerekliliini dile getiren Bakan Kocamaz, “Bizler bu yolda sponsoru finansal bir destek olarak deil, organizasyon kalitesini zirveye çkartacak itici güç olarak görüyoruz. Sponsorlar için her eyimiz hazr. Bir milyonu akn Mersinlinin spora, kente ve Türkiye’ye akn temsilen ben buradaym ve çar yapyorum. Gelin sizler de elinizi tan altna koyun. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak sorumluluumuzu en iyi ekilde yerine getirerek, Mersin’imizin ve Türkiye’mizin deerlerini, sporcu misafirlerimize ve sizlerin araclyla dünya spor camiasna en iyi ekilde tantacamzdan eminim” çarsnda bulundu.

Mersin Büyükehir Belediyesi olarak düzenledikleri ve destekledikleri yerel, ulusal ve uluslararas spor organizasyonlarndan söz eden Bakan Kocamaz, “Sporun günlük yaantmzn ayrlmaz bir parças haline gelmesi için youn bir çaba harcyoruz. Doal, tarihi, ekonomik ve kültürel deerleriyle muhteem bir potansiyele sahip olan Mersin’imizi hzla bir spor kenti haline getirmi bulunuyoruz. Amacmz ilimizi en ksa sürede sporun bakenti haline getirmektir” diye belirtti.

Konumasnn ardndan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih Çintimar, basn mensuplarnn 3. Uluslararas Mersin Maratonu hakkndaki sorularn yantlad.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık