Mersin İtfaiye Hizmette Hız Kesmiyor

• 08 Temmuz 2018, Pazar 0:00

Asli görevi can kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumak olan Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiyesi yardmc görevlerle birlikte ‘’7/24 Her Koulda’’ sloganyla, 15.620 km2 alanda, 33 hizmet noktas, be ube müdürlüü, 650 personel ve 117 araçla üstlenmi olduu kutsal görevle vatandalarn hizmetinde bulunmaya devam ediyor.

6 ayda 6 bin 117 müdahale

Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiyesi 2018 ylnn ilk yarsnda,  2.442 yangn,   1.721 kurtarma, 194 eitim ve tatbikat ile genel toplamda 4 bin 357 görev says ile 2017 ylnn ilk alt aylk döneminde 3 bin 995 olan görev saysnn üzerine çkm oldu. 2018 ylnda en düük görev says 554 ile ubat aynda gerçekleirken, en yüksek görev says 975 ile Haziran aynda gerçekleti.

Ayrca Ruhsat leri ube Müdürlüünce konut ve i yerlerine uygunluk raporu, proje onay görev says toplam 1.760 olarak gerçekleti. Bu rakamlarla birlikte tfaiye Dairesi Bakanlnn görev says 2018 yl Ocak – Haziran aylar arasnda genel toplamda 6 bin 117 oldu.

Gönüllü itfaiyecilerin says bin 450’yi buldu

Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl görevlerindeki etkinlii arttrmak ve farkndalk yaratmak amacyla krsal alanlarda meydana gelen yangnlara hzl ve etkin müdahale amacyla 2017 ylnda hayata geçirdii Gönüllü tfaiyecilik Eitim Programn 2018 ylnda tamamlad.

Bin 450 gönüllü itfaiyecinin belge almaya hak kazand eitim sonucu Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl’nca alm yaplan 305 yangn söndürme römorkunu da kendi bölgelerinde kullanmaya hak kazandlar.

Eitimler hz kesmeden devam ediyor

7/24 her koulda göreve hazr olma yükümlülüü olan Mersin tfaiyesi kiisel pratiklii arttrmak, olaylara en ksa zamanda etkin müdahale amacyla Konya tfaiye Eitim Merkezi (KTEM) ile yaplan eitimlerde yangn, kurtarma, ilk yardm ve olay yeri inceleme konularnda yaplan eitimlere her brantan itfaiye personeli katld.

tfaiye Dairesi Bakanl merkezinde yaplan eitimler de yangnlara müdahale ekilleri, malzeme kullanm teknikleri, olay mahalinde üphe ve delil oluturan hususlar konusunda eitimler teorik olarak verilirken, baz eitimler uygulamal olarak yapld.