solyanreklam
sagreklam

Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu?ndan Birlik-Beraberlik Mesajı

Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu?ndan Birlik-Beraberlik Mesajı

Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu?ndan Birlik-Beraberlik Mesajı
  • 26 Aralık 2017, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Mersin dman Yurdu Kulüp Bakan Hamit zol ve Tarsus dman Yurdu Kulüp Bakan Önder Ege ile birlikte düzenledikleri ortak basn toplantsnda, birlik ve beraberlik mesaj verdi.

“Mersin-Tarsus-Adana takmlarnn karde olmas gerektiini düünüyoruz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, düzenlenen basn toplantsnda, Büyükehir Belediyesi olarak, 2014 ylndan bu güne kadar Mersin genelinde spora verdikleri desteklerden bahsederek, “Her konuda olduu gibi Mersin’i spor konusunda da Türkiye’nin marka kenti yapmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki spor bar ve kardelik için yaplsn. Özellikle de bir ilin takmlarysa, hemericilik bilincini gelitirmek için yaplsn. Geçmite Adana ile Mersin arasnda ya da Mersin ile Tarsus, Tarsus ile Adana arasnda yaplan maçlarda hiç tasvip etmeyeceimiz olaylarla karlatk. Ama artk Çukurova çana bir bütün olarak görülüyor. Mersin-Tarsus-Adana takmlarnn birbirinin kardei olmas gerektiini düünüyoruz. Birbirinin baarlaryla gurur duymas gerektiini düünüyoruz. Bu ii Mersin ile Tarsus arasnda balatmak istiyoruz” dedi.

“Burada gösterilen çaba tribünlere ve ehirlere de yansr”

Mersin dman Yurdu Kulüp Bakan Hamit zol ve Tarsus dman Yurdu Kulüp Bakan Önder Ege’nin bir araya gelme isteklerine olumlu baktklarn belirten Bakan Kocamaz, “Ben de arkadalara böyle bir düünceleri varsa, bu iyi niyetin basn tarafndan da bizzat kayt altna alnmasn istedim. Bugün onun için bir aradayz. Ben her iki bakanmza da, Tarsus Belediye Bakanmza da böyle bir giriimde bulunduklar için huzurlarnzda teekkür ediyorum. Sporun bar için yapld bir dönemde kulüplerin kendi aralarnda bir problem yok. Maalesef baz fanatizme kaym taraftarlar arasnda slogan yar olduunu da görüyoruz. Bunlar hiç ho karlanacak eyler deil. nallah burada gösterilen bu çaba tribünlere ve ehirlere de yansr. Neticede buradan hangi takmmz baarl olursa o hepimizin baars olacaktr. Biz de bunlarla gurur duyacaz. Ben tekrar Sayn Bakanlara ve Belediye Bakanmza teekkür ediyorum. Bu tür gayretlerin bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum” eklinde konutu.

“Bunu Çukurova genelinde yaygnlatrmamz lazm”

lerleyen günlerde de Adanaspor ve Adana Demirspor Kulüp Bakanlaryla bir araya gelip, adm atlan bu birlik ve beraberlii tüm Çukurova’da yaygnlatrmak istediklerini dile getiren Bakan Kocamaz, “Kavga dövü, kimseye bir ey kazandrmyor, kaybettirmiyor. Onun için akl kullanp güç birliine ulamak gerekiyor. Bu dostluklar bence sportif baarlardan daha önemli. Zaten bu dostluklar pekiir ve büyütülürse, sportif baar da kendiliinden gelecektir” ifadelerini kulland.

“TY Cumhuriyet ile yat bir takm”

Tarsus Belediye Bakan evket Can, Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n 2014 yerel seçimlerinden sonra Mersin’e de kardelik tohumlarn attn dile getirerek, “Tarsus dman Yurdu Spor Kulübü Cumhuriyet ile yat olan bir takmdr. Sayn Bakanmzn Tarsus’umuza 20 yl görev yapt süre boyunca spora ve sporcuya da çok büyük destekleri olmutur. Spor kardelik demektir, spor birliktelik, beraberlik demektir, spor salkl bir yaam demektir. Çünkü belirli bir kitleyi ancak spor çats altnda toplayabiliriz. nallah bu birliktelik de devam edecektir. Bu birliktelik bütün sporseverlere ve hemerilerimize de yansr” dedi.

“Mersinlilik bilincini yerletirmek istiyoruz”

Mersin dman Yurdu Kulüp Bakan Hamit zol, takmlar arasnda yaanan ayrmcl ortadan kaldrmak adna bir adm attklarn ifade etti ve “Mersin ve Tarsus da aslnda halk arasnda bir sorun yok. Fakat zamannda nasl olmusa sanki Tarsus ayr, Mersin ayr bir ehirmi, takmlar da ayrym gibi lanse edilmi. Bizler de bu ayrmcl ortadan kaldrmay düündük ve basn toplants yapmaya karar verdik. Bundan sonra taraftarlarmzla da bir araya gelerek maçlarda beraberlii salamak adna, bizim taraftarlarmz Tarsus’a gitsin, Tarsus’un taraftarlar da Mersin’e gelsin isteyeceiz” dedi.

Çukurova’da yetien futbolcularn, hiçbir yerde yetimediini sözlerine ekleyen Mersin dman Yurdu Kulüp Bakan zol, “Tabi bizim ileride gerek futbolcu alverii olsun gerekse de transferler olsun birlik ve beraberliimizi daha da pekitirmemiz gerekir. Bizler, daha çok Mersinlilik bilincini yerletirmek istiyoruz. Bakanlarmzn da dedii gibi burada insanlarn rk, cinsi önemli deil. Ama Mersin ve Tarsus bizim ortak paydamz. Sonuçta Tarsus dman Yurdu güzel yerlerde oynarsa Mersinli o heyecan yaayacak. Mersin dman Yurdu iyi bir yerde oynarsa Tarsus da ayn heyecan yaayacak. O yüzden bu güzel birliktelikten dolay bakanlarmza çok teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

“MY’in içerisinde bulunduu duruma üzülmemek elde deil”

Tarsus dman Yurdu Kulüp Bakan Önder Ege ise, sporun birletirici gücünden yararlanmalar gerektiinden bahsederek, “Sporun her dalna baktmzda toplumun bütün kesimlerini birletiren, ortak birliktelik ruhunu yanstan alanlar bunlar. Ne yazk ki bugüne kadar belki baz fanatik gruplarn etkisiyle Mersin dman Yurdu ve Tarsus dman Yurdu arasnda dostlua dayal salkl bir iliki kurulamad. Ama bugün baktmzda Mersin’in 2 tane profesyonel takm var. Biz bu iki takm dahi yaatmakta zorlanyoruz. Mersin dman Yurdu’nun içerisinde bulunduu duruma üzülmemek elde deil. Bu takmlarmzn çok daha iyi yerlerde olmas lazm ve bu da birlik, beraberlik ile mümkün. Bizlerin Burhanettin Bakan gibi büyük bir ansmz var. Bunlardan yararlanmamz lazm ve bu ksr çekimelerden arnp, önümüze bakmak zorundayz. Aksi takdir de hep hüsranla biten sezonlar yaarz” eklinde konutu.

Konumalarn ardndan basn mensuplarnn sorular yantland.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık