solyanreklam
sagreklam

Mersin GİAD'ın 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Mersin GİAD'ın 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Mersin GİAD'ın 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
  • 02 Mayıs 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin Giriimci adamlar Dernei’nin 8. Olaan Genel Kurulu’na katld.

Divan Otel’de düzenlenen Mersin Giriimci adamlar Dernei 8. Olaan Genel Kurulu’na Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Mersin GAD Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Serkan zol, Mersin Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Ayhan Kzltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bakan Sabri Tekli, sivil toplum kurulularnn bakan ve yöneticileri, siyasi partilerin il bakanlar, sanayiciler ve i insanlar ile basn mensuplar katld.

Mersin Giriimci adamlar Dernei’nin 15. kurulu yldönümünü kutlayarak konumasna balayan Bakan Kocamaz i adam tabiri yerine i insan tabirinin kullanlmas gerektiini ifade ederek, “Konumamn hemen banda iadam tabiri yerine i insan tanmlamasn çok daha isabetli bulduumu ifade etmek istiyorum. Adamlk sadece cinsiyet olarak erkeklere mahsus bir tanmlama deil, bir duru ifadesidir. Ancak iadam ifadesinin daha ziyade erkein ön planda olduu bir çarm var. Özellikle genç nesiller içerisinde pek çok kadn giriimci görüyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu saynn giderek artmasn temenni ediyorum” dedi.

“ dünyasnda çevreyi ve insan göz ard etmeyen bir yaklam hâkim olacak”

Mersin GAD’n genç i insanlarnn say ve kalitece artmas noktasnda yürütülen Sosyal Destek, Genç Ekolojik Giriimciler ve Giriimci 33 gibi genç inovatif giriimciler yetitirmeye yönelik projelerini son derece isabetli bulduunu,  ifade eden Bakan Kocamaz, “Sizler de yakndan takip ediyorsunuz, son dönemde sürdürülebilirlik kavram hem üretim hem de tüketim algs noktasnda öncelikli hale geldi. Daha çok ve daha kaliteli üretim yapmak artk i dünyas için yeterli kabul edilmiyor. Dünya ekosisteminin üretim aamalarnda tüketilen kaynaklar yenileyebilme kapasitesini gözeten çok daha sorumlu bir anlay her geçen gün daha da yükseliyor. Daha az enerji ve kaynak tüketimine dayanan, sorumlu sürdürülebilirlik vizyonuna sahip, risk almaya hazr ve inovasyona yatkn giriimciler önümüzdeki süreçte bir adm öne çkacaklar. Bir yandan daha çok üretip daha çok kazanmay düünürken öte yandan çevreyi ve insan göz ard etmeyen bir yaklam hâkim olacak i dünyasna” eklinde konutu.

Genç giriimcilerin hem baz sorunlarla ba etmek, hem de yeryüzü cenneti Mersin’in sunduu uçsuz bucaksz imkânlar vizyoner yaklamlarla ekonomik deere dönütürmek durumunda olduklarn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Biliyorsunuz Mersin ekonomisi, ürettii katma deerden hak ettii pay yeterince alamyor. Bunun sebebi ilimizde faaliyet gösteren önemli firmalarn merkezlerinin stanbul’da bulunmas ve burada kazandklar katma deerin stanbul’un katma deeri olarak görünmesidir. Bu tablo, Mersin’imizin verdii ekonomik katk orannda katk almasn maalesef engellemektedir. Mersin’imiz ulusal ekonomiye yapt katknn ancak dörtte biri orannda genel bütçeden pay alabilmektedir. Mersin GAD’n enerjisi ve vizyonu bu kronik sorunun almasnda ilimiz için önemli bir ans olabilir. Sizleri, iin bu yönüyle de ilgilenmeye davet ediyorum. Mersin merkezli olan, vergisini Mersin’de veren irketlerin say ve güç olarak sürekli arttn görmek hepimizi mutlu edecektir” ifadelerini kulland.

zol: “Türkiyemizin faydasna olan her türlü çalmann içerisinde olmaya devam edeceiz”

Mersin GAD Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Serkan zol ise konumasnda, “Derneimiz kurulduundan bu güne kadar hedeflerinden amadan, ekonomik ve sosyal olarak çalmalarn ülke menfaatleri dorultusunda gerçekletirmektedir. Bu dorultuda birçok sektörü bünyesinde barndran ve mevcut sektörel sorunlarn daha hzl ve salkl bir ekilde çözüme kavuabilmesi için komiteler oluturmutur. Bu komiteler kendi aralarnda yaptklar toplantlar neticesinde kendi sektörel problemlerini ele almlardr. Mersin GAD olarak bugün olduu gibi bundan sonra da ekonomimizin, demokrasimizin ve Türkiyemizin faydasna olan her türlü çalmann içerisinde olmaya devam edeceiz” sözlerini kullanarak dernein kurulduu günden itibaren ne gibi projeler hayata geçirdiinden bahsetti.

Konumalarn ardndan Mersin GAD Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Serkan zol, Mersin Büyükehir Belediye bakan Burhanettin Kocamaz’a dernee verdii katklardan dolay plaket takdim etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık