solyanreklam
sagreklam

Mersin Büyükşehir'den Sabun Üretim Projesine Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği Mersin Temsilciği tarafından yürütülen sabun üretim projesine atölye, ekipman ve lojistik desteği sağladı.

Mersin Büyükşehir'den Sabun Üretim Projesine Destek
  • 08 Haziran 2020, Pazartesi 1:06

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği Mersin Temsilciği tarafından yürütülen sabun üretim projesine atölye, ekipman ve lojistik desteği sağladı. Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteciler Komiserliği tarafından finanse edilen ve koordinasyonu sağlanan projenin ilk haftasında 4 bin adet organik sabun üretildi. Büyükşehir Belediyesi Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki atölyede üretimini 8 Suriyeli sığınmacının yaptığı sabunlar, Büyükşehir tarafından mevsimlik tarım işçilerine ve dar gelirli yurttaşlara ulaştırılacak.

Büyükşehir’in atölyesinde sabun üretimi sürdürülüyor

2012 yılında merkezi Konya’da kurulan ve Türkiye’de 4 şubesi bulunan Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği, Mersin’de sabun üretim projesini başlattı. Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteciler Komiserliği’nin koordine ettiği ve finansal desteğini sağladığı projenin altyapısını ise Mersin Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Büyükşehir Belediyesi, derneğin talebi doğrultusunda projeye atölye, ekipman ve lojistik desteği sağladı. Büyükşehir Belediyesi Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi yerleşkesindeki 2 atölyede 8 Suriyeli sığınmacı üretimlere başladı. Üretimin ilk haftasında 4 bin adet organik sabun üretildi. Çeşitli şekillerdeki sabunları paketleyen atölye çalışanları, paketlerin içerisine Farsça ve Arapça yazıların yer aldığı hijyen bilgilendirme broşürleri de ekledi.

Serdar Sarıkaya: “Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 4 binin üzerinde sabun üretildi”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, üretilen sabunların Büyükşehir tarafından mevsimlik tarım işçileri ve dar gelirli yurttaşlara ulaştırılacağını belirterek, “Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği belediyemize müracaatta bulundu. Biz de bu müracaatı kabul ettik. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği tarafından finanse edilen bir proje. Hijyen maddesi ve sabun üretilecekti. Bizden atölye ve dağıtım için destek istediler. Bu talep doğrultusunda biz de Halkkent’te bulunan belediyemize ait Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde bir atölye tahsis ettik. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 4 binin üzerinde sabun üretildi. Biz belediye olarak üretilen organik sabunları dezavantajlı gruplara, geçici koruma ve uluslararası koruma statüsündeki sığınmacılara ve yerel halkımıza dağıtmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Aynur Olgaç: “Ön yargıların kırılması için de önemli bir mesaj olacak diye düşünüyorum”

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği Mersin Koordinatörü Aynur Olgaç ise derneğin insani yardım alanında çalıştığını ve istihdam projeleri yürüttüğünü belirtti. Salgın sürecinde de sabun üretimiyle hijyen konusunda bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Olgaç, şöyle dedi:

“Birleşmiş Milletler’den böyle bir teklif geldi. ‘Ülkemizde misafir bulunan sığınmacılar, ev sahibi toplum için bu süreçte sabun yapsa, hijyen malzemeleri üretse nasıl olur’ denildi. Bizler de Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği olarak, gönüllülük esasıyla bu projede işbirliği yaptık. Önce Büyükşehir’e bir yazı yazdık. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum, destek verdiler. Bu sosyal projede aslında mesaj da çok önemli. Misafir ettiğimiz sığınmacıların gönüllü olarak bu süreçte, biz ev sahibi toplum için sabun üretmeleri ve bize katkı sağlamak istemeleri bence çok önemli. Aynı zamanda bir sosyal uyum projesi. Ön yargıların kırılması için de önemli bir mesaj olacak diye düşünüyorum.”

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık