Memur temsilcileri, Türkyılmaz ile bir araya geldi

• 29 Kasım 2014, Cumartesi 0:00

Ocak ayında imzalanacak yeni memur sözleşmeleri öncesinde TÜMBEL- SEN yöneticilerini makamında kabul eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sendika çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Sendikanın Belediye Temsilcisi Necmettin Yiğit’in de hazır bulunduğu görüşmede yeni yılda gerçekleşecek memur sözleşmeleri konuşuldu. Üyesi bulunan tüm belediyeleri ziyaret ettiklerini dile getiren Genel Başkan Ömer Salih Erol, kendilerine destek veren yöneticilere teşekkür etti. Amaçlarının emeği temsil etmek olduğunu dile getiren Erol, “Temsilcilerimiz olan kurumlarda sözleşme imzaladıktan sonra, hizmet noktasında hem başkanlarımıza, hem de memurlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Davanız davamızdır, mücadeleniz mücadelemizdir. Emek ve demokrasi adına çalışmalarımız devam edece” diye konuştu.
TÜRKYILMAZ, “ÖNCE HAK ETMEK LAZIM”
Sol görüşe yakın olan sendikaların tek amacının ücret olmaması gerektiğini savunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yan gelip yatarak hak arama mücadelesi yapılmaz. Hak verilmez alınır. Biz 80 bin kişinin menfaatlerini düşünmek zorundayız” dedi. Önümüzde ki yıllarda iyileştirmelerin artarak devam edeceğine vurgu yapan Türkyılmaz , “Bazı arkadaşlar 8-5 memur mantığından çıkmaları gerekiyor. Ama bizim dönemimizde adetsizliği ortadan kaldıracağız. Memurlar arasında ayrımcılık yapılıyorsa bunlara son vereceğiz” diye konuştu.