solyanreklam
sagreklam

Maraton Öğrencilere Tanıtıldı

Maraton Öğrencilere Tanıtıldı

Maraton Öğrencilere Tanıtıldı
  • 30 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl üçüncüsü kez gerçekletirilecek olan  ‘Uluslararas Mersin Maratonu’  düzenlenen panellerle örencilere tantld.

çel Koleji’nde 28 Kasm’da balayan panellerin ikinci gününde Uur Okullar’nda gerçekletirilen söyleiye Dünya Maraton Birlii Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, Türkiye rekortmeni milli atlet evval Ayaz, Uluslararas Mersin Maratonu’na katlan ve bu yl da dereceye girmek için yaracak olan Etiyopyal atlet Argachew Assefa Tola, Uluslararas Mersin Maratonu’nun arksn seslendiren Gatto Gabriel ve Steven Cyril katld.

Gerçekletirilen panelde Osman Atakan Tekin ve 1. Uluslararas Mersin Maratonu’nda üçüncü olan Argachew Assefa Tola, 3 Aralk 2017 tarihinde 3.’sü gerçekletirilecek olan Mersin Maratonu ile ilgili örencilerin sorularn yantlad.

Örencilerin youn katlm gösterdii panellerde Osman Atakan Tekin, örencilere maratonun tarihini, kategorileri ve özellikleri ile parkurlar anlatlrken, maratona katlm artlar ve kayt ilemleri ile ilgili bilgi verdi.

Uluslararas Mersin Maratonu’nun Türkiye’deki en iyi maratonlardan birisi olduunu vurgulayan Osman Atakan Tekin, sporun insann ruh ve beden sal üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Spor yapmann ya olmadn ifade eden Tekin, örencileri yaklak 54 bin kii tarafndan kayt yaptrlan 3. Uluslararas Mersin Maratonu’na davet etti.

Osman Atakan Tekin, Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin’de gerçekletirilen ve Avrupa’da 5 yldz almaya layk görülen Mersin Maratonu’nun her yl bir öncekinden daha fazla katlmla ve heyecanla büyüyerek yoluna devam ettiini belirtti.

Örencilerin sorularn yantlayan atlet Argachew Assefa Tola, 6 yldr pek çok ülkede maratonlara katldn ve sporun kendisi için yaam biçimi haline döndüünü söyledi. Örencilerin yönelttii sorular yantlayan Tola, örencileri ve ailelerini maratona davet etti.

Panele ayn zamanda çel Koleji örencisi 17 yandaki milli atlet evval Ayaz da katlarak, baarlarn anlatt. Dünya Yldzlar Atletizm ampiyonas ve Türkiye Yldzlar ampiyonas’nda 100 metre engelli kategorisinde dört defa birincilii olan Ayaz, spor hayatna nasl baladn arkadalarna anlatt.

Venezuelal arkc Gatto Gabriel ve Hollandal Steven Cyril, maraton arksn örencilerle birlikte seslendirerek elenceli dakikalar yaad. Panel sonunda sorular doru cevaplayan örencilere Uluslararas Mersin Maratonu’nun tiörtü hediye edildi.

28 Kasm’da balayan paneller, Bahçeehir Koleji, Mersin Deniz Ticaret Odas Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Uur Okullar ile devam ederken, 30 Kasm’da Boaziçi Koleji’nde gerçekletirilen panelle sona erdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık