solyanreklam
sagreklam

Maltepe'de aşure kazanları kuruluyor

Yas-ı Matem oruçlarının tutulduğu Muharrem Ayı'nın sona ermesiyle birlikte gerçekleşecek Aşure Günü'nde Maltepe Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına kuracağı dev kazanlarda aşure kaynatarak vatandaşlara dağıtacak.

Maltepe'de aşure kazanları kuruluyor
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 0:00

Yas-ı Matem oruçlarının tutulduğu Muharrem Ayı’nın sona ermesiyle birlikte gerçekleşecek Aşure Günü’nde Maltepe Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına kuracağı dev kazanlarda aşure kaynatarak vatandaşlara dağıtacak. 

23 Eylül Pazar günü saat:10.30’da Gülensu Mahallesi Heykel Meydanı’nda, saat:11.30’da Zümrütevler mahallesi Büyük Çağrı Sitesi önünde, saat:12.30’da Küçükyalı Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı’nda kurulacak dev kazanlarda, vatandaşlara aşure dağıtılacak.

İNANÇ ÖNDERLERİNİ BULUŞUYOR

Aynı gün saat:14.00’da ise Maltepe Meydanı’nda aşure dağıtımı yapılacak. Buradaki etkinlikte Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ilçedeki inanç önderleri birlikte vatandaşlara aşure dağıtacak. Her koşulda gelenekleri koruyup yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Ali Kılıç, “Kerbela’nın ve 12 imamların acısını yüreklerimizde en derinden hissettiğimiz Muharrem Ayı’nda sessiz sedasız binlerce vatandaşımız Yas-ı Matem oruçlarını tuttu. Bir daha böyle acılar yaşanmasın diye, 4.5 yıldır Maltepe’de tesis ettiğimiz barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı sayesinde farklı inançların temsilcilerini Aşure Günü’nde buluşturacağız. Hep birlikte dualar edip aşuremizi paylaşacağız” dedi. (20.09.2018)


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık