MAK’TAN 03.02 ANMA NÖBETİ

• 17 Ağustos 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 16. Yıldönümünde Mütareke Meydanı’nda saatler 03.02’yi gösterdiği dakikalarda anma nöbeti tuttu. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 16.yıldönümünde Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) Mütareke Meydanı’nda saat 21.00 ile 03.02 arasında anma nöbeti tutarak depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı. Kullandığı araç ve gereçleri sergileyen MAK ekibi, vatandaşları deprem, sel ve yangın gibi afetler konusunda bilgilendirirken, afetlerde kullanılan araç gereçler hakkında vatandaşlara bilgi verdi. “Biz Unutmadık, Sizde Unutmayın” sloganıyla gerçekleşen anma etkinliğinde, Mudanyalı hemşehrilerimizin deprem gerçeğini unutmaması gerektiğine vurgu yapan MAK Ekibi Lideri Aykut Şener, “MAK ekibi olarak, her daim olası bir afete karşı ekiplerimizle, araç ve gereçlerimizle hazır durumdayız. Mudanyalı hemşehrilerimiz de, evlerinde ve işyerlerinde gerekli önlemleri alarak bu tür afetlere hazırlıklı olmalıdır” dedi. Depreme karşı herkesin hazırlıklı olması ve depremin hayatın bir gerçeği olduğunu unutmaması gerektiğini söyleyen Şener, “Marmara depreminden sonra hayatımızda çok şey değişti. Artık deprem konusunda daha bilinçliyiz. Vatandaşlarımızın merak ettikleri konularda gerekli bilgileri edinmeleri çok önemlidir. Mudanyalı hemşehrilerimizi bilgilendirmek amacıyla MAK ekibi olarak, deprem gerçeğinin unutulmaması amacıyla saat 21.00 ile 03.02’de nöbet tutup, Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın MAK ekibimize sağladığı araç ve gereçlerimizi vatandaşlarımıza tanıttık” diye konuştu. Saat 21.00’da başlayan anma etkinliği, MAK ekibinin Saat: 03.02’de gerçekleştirdiği bir dakikalık saygı duruşu ile sona erdi.