MAK’A DEGAK DENETİMİ

• 16 Şubat 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) Sahil Güvenlik Komutanlığı, DEGAK Özel Tim 11 Komutanlığı tarafından denetimden geçti.

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi yaklaşan bahar ayları öncesinde Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri (DEGAK) Özel Tim 11 Komutanlığı tarafından denetlemeden geçirildi. Yapılan denetimde MAK’ın Arama Kurtarma faaliyetlerinde ortaya koyduğu imkân, kabiliyet ve sertifikasyon yeterlilikleri gözden geçirildi. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi Ekip Lideri Aykut Şener, yapılan denetimlerin kendileri için olumlu geçtiğini ifade ederek, doğru yolda olduklarını ve doğal afetlere karşı 24 saat göreve hazır olduklarını belirtti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, yapılan denetimlerin MAK ekibine tecrübe kazandırdığını vurgulayarak, belediye bünyesinde hizmet veren arama kurtarma biriminin doğal afetlere anında müdahale edebilme beceri ve ekipmanına sahip olduğunu söyledi.