MAK, EĞİTİMLER İLE DAHA GÜÇLÜ!

• 13 Ocak 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) aldığı eğitimlere bir yenisini daha ekledi. İtfaiyecilik eğitimlerini tamamlayan ekip üyeleri sertifikalarını Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın elinden aldı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) eğitimlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. Yalova İtfaiyesi ile iki gün süren “Temel İtfaiyecilik” eğitimlerini tamamlayan MAK üyeleri sertifikalarını Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın elinden aldı. Teorik ve pratik olarak itfaiyecilik eğitimlerini tamamlayan ekip üyeleri yeni eğitimlerine devam ediyor. KENTSEL ARAMA VE KURTARMA EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI Eğitimlerini aralıksız olarak sürdüren MAK Ekibi, Bursa Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden 72 saatlik “Enkazda Kentsel Arama Kurtarma ve Kazazede Tahliye” eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Eğitimlere çok önem verdiklerini dile getiren MAK Ekip Lideri Aykut Şener, “Denizde ve karada eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. İtfaiyecilik eğitimlerinin ardından Kentsel Arama ve Kurtarma eğitimlerimizi de tamamladık. Aldığımız eğitimler ile olaylara müdahalelerde daha bilinçli ve pratik olacağımıza inanıyorum” dedi. SERTİFİKALAR TÜRKYILMAZ’DAN Yalova Belediyesi İtfaiye Daire Müdürlüğü’nden 48 saatlik temel itfaiyecilik eğitimlerini tamamlayan MAK ekibi üyelerine, sertifikalarını Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz teslim etti. Aldıkları eğitimler ile amaçlarının can ve mal kayıplarının en az seviyelere indirmek olduğunu dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Marmara Bölgesi’nde sayılı ekipman ve personele sahip olan MAK ekibimiz yaz, kış denizde ve karada her zaman göreve hazır” dedi. Aldıkları eğitimler ve gönüllü olarak ekibe katılan personel ile daha da güçlü olduklarını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Aldığımız eğitimlerin yanı sıra okullarda öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerimizde devam ediyor. Tüm MAK personelini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.