solyanreklam
sagreklam

Lozan Barış Antlaşması'nın 95. Yılı'

Lozan Barış Antlaşması'nın 95. Yılı'

Lozan Barış Antlaşması'nın 95. Yılı'
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyet tarihimizin dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması’nın 95. yılını kutladı…

Belediyemiz, Lozan Barış Antlaşması’nın 95. yıl dönümü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Lozan Barış Antlaşması'yla ülkemizin kazanımlarını kutladığımız etkinlikte aynı zamanda Lozan'a katılan İsmet İnönü ve beraberindeki Türk heyeti için anma töreni gerçekleştirildi. 

İnönü Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe; CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, CHP İstanbul İl Başkan Vekili Rıza Akpolat, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Ali Şahin, İstanbul Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Akalın konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç; "Lozan, askeri anlamda Kurtuluş Savaşı’yla dünyaya gösterdiğimiz başarımızın diplomatik alandaki uzantısıdır. Lozan’ın imzalanmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesi arasındaki kısa süreç rastlantısal değildir. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmelerinin arkasındaki en büyük güçlerden biri de 24 Temmuz 1923’tür. Onun içindir ki, Lozan Antlaşması'na benim de çok sevdiğim bir ifadeyle; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusu” denmektedir. Türkiye’de Cumhuriyet hedef olduğu müddetçe laik hukuk devleti hedeftedir. Lozan hedefte ise, Türk ulus devleti hedeftedir. Bizler, kuvayımilliyeciler, Mustafa Kemal’in askerleri ve yurtseverler olarak bu hedeflere geçit vermeyeceğiz. Bize Lozan’ı, bu ülkeye bu toprakları, bu güzelim yurdu kazandıranlara minnet ve şükran borçluyuz. Bu tapunun altında Mustafa Kemal’in imzası vardır’’ dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Lozan fotoğraf sergi alanını ziyaret etti. Program Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik Spor Kulübümüzün halk oyunları gösterisiyle sona erdi.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık