solyanreklam
sagreklam

Kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışması

Kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışması

Kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışması
  • 23 Ağustos 2018, Perşembe 15:02

Vatandaşların kurbanlıklarını steril ortamda kesmeleri için bayram öncesi çalışmalar yaparak, tüm ilçelerde alan belirleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kesim sonucu oluşan enfeksiyon riski ve kokuşmanın önüne geçmek amacıyla dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kamusal anlamda Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce kurban kesim ve satış noktalarını belirleyen Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kesim sonucu oluşan enfeksiyon riskinin ve kokuşmanın önüne geçmek amacıyla kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışması yürütüyor. Vatandaşların kurbanlarını kestikten sonra ekipler, akşam saatlerinde belirlenen alanlarda öncelikle dezenfeksiyon çalışmasını gerçekleştiriyor, dezenfeksiyon işleminin ardından kurban kesim alanı temizlik ekiplerince tazyikli su ile yıkanıyor. 3 araç ve 3 ekibin görev aldığı dezenfeksiyon çalışmaları dışında gündüz saatlerinde kurban kesim noktalarında karasinekle mücadele amacıyla ilaçlama yapılıyor.

Kurban kesimlerinde yaşanacak olumsuzluklara karşı  “Hayvan Sakinleştirme” ekibi kuran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gelen ihbarları değerlendirerek yaşanan olumsuz durumlara müdahale ediyor. Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar sonucu “Hayvan Sakinleştirme” ekipleri, Bağlar ilçesi Kuruçeşme semti ile Batıçanakçı Mahallesi’nde sahiplerinden kaçan büyükbaş hayvanları çevreye zarar vermeden iğne ile etkisiz hale getirerek sahiplerine teslim etti. “Hayvan Sakinleştirme” ekipleri Kurban Bayramı tatili boyunca görev yapmaya devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık