solyanreklam
sagreklam

Kudüs; imani, manevi ve milli meselemizdir

Kudüs Platformu tarafından düzenlenen “Kudüs Yürüyüşü ve Filistin’e Özgürlük Mitingi”nde hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Mescid-i Aksa Müslümanların haremidir. Haremimizin İsrail ve işbirlikçi Amerika tarafından kirletilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Kudüs bizim imani, manevi ve milli meselemizdir” dedi.

Kudüs; imani, manevi ve milli meselemizdir
  • 18 Aralık 2017, Pazartesi 19:13

Kudüs; imani, manevi ve milli meselemizdir

Kudüs Platformu tarafından düzenlenen “Kudüs Yürüyüşü ve Filistin’e Özgürlük Mitingi”nde hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Mescid-i Aksa Müslümanların haremidir. Haremimizin İsrail ve işbirlikçi Amerika tarafından kirletilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Kudüs bizim imani, manevi ve milli meselemizdir” dedi.

 

Trabzon’da “Kudüs Yürüyüşü ve Filistin’e Özgürlük Mitingi” düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etmesine en güçlü destek veren illerden biri Trabzon oldu. Trabzon’daki sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kudüs Platformu tarafından organize edilen etkinliğe yoğun katılım yaşandı. Binlerce Trabzonlunun oluşturduğu yürüyüş korteji, Maraş Caddesi’nden 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’na (Meydan Parkı) ulaştı. ‘İsrail’e lanet, Filistin’e destek’ sloganlarıyla alana varan coşkulu kalabalığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşlarla karşıladı. Burada düzenlenen mitingde Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu en güçlü şekilde vurgulandı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Filistin’deki İsrail zulmü, Kudüs ve Mescid-i Aksa sinevizyon gösterisi ile katılımcılara aktarıldı.

 

 HAREMİMİZİN KİRLETİLMESİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

 

Trabzon halkının akın ettiği programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kudüs bizim imani, manevi ve milli meselemizdir. Kudüs Filistin’in başkentidir. Mescid-i Aksa ebediyen baki kalacaktır” dedi. “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet AleyhisselatüVesselam’ın Allah’ın (c.c.) emri ve izniyle 1439 sene evvel ektiği tohum bugün Trabzon meydanında bu muhteşem manzarayı ortaya koydu.” diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu şöyle devam etti: “Elhamdülillah, İşte Trabzon meydanı bugün,  bütün dünyaya haykırarak ‘Kudüs, Filistin'in başşehridir ve Mescid-i Aksa ebediyen baki kalacaktır’ diyor. Bugün bu meydanda bir araya gelişimiz sıradan bir olay değildir. Bu bizim için milli, manevi, imani bir vazifedir. Çünkü Rabbimiz Ali İmran Suresi 106’ıncı ve 107’inci ayetlerinde mealen, “O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır”,  “Yüzleri ağaranlar Allah’ın rahmeti içindedir” diye buyuruyor. İşte hepimiz; “Kudüs, kendilerine gönderilen peygamberlere isyan eden İsrail'in başşehri olamaz” diyerek ve canlarımız dâhil mücadele ederek yüzleri ağaranlardan olmak adımlarıyla buradayız. Hepimiz Rabbimizin (c.c.) Hud Suresi'ndeki  ”Zulmeden zalimlere meyletmeyiniz. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur.” emriyle buradayız. Bugün zalim İsrail ve onun işbirlikçilerine meyletmemek, mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak ve ortaya koymak için buradayız. “Size ne Kudüs’ten” diyen zalimlere sesleniyoruz: Kudüs bizim izin imani meseledir. Miraç hediyemiz, Mescid’i Aksa ve etrafı, mübarek kılınan topraklardır. Kudüs bizim için manevi meseledir. Kudüs bizim için milli meseledir. Çünkü asırlar boyunca ecdadımız bu mübarek topraklara sahip çıkmış, uğurunda can vermiş ve kıyamete kadar da buraları bize emanet etmiştir.  Ecdadımız, ‘Mekke Allah'ın (c.c.) haremi, Medine Hz. Muhammet (SAV) efendimizin haremi, Kudüs tüm Müslümanların haremidir’ demiştir.  Haremimizin İsrail ve işbirlikçi Amerika tarafından kirletilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu unutmayacağız ve yaşatacağız.”

 

 

İSLAM GALİP GELECEK VE ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR

 

Konuşmasında Filistinli mücahitlere de seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, “Zalimler mutlaka diz çökecektir” ifadelerini kullandı. “Ey yürekleri dağlar kadar azimli ve kayalar kadar sağlam olan imanlı kardeşlerimiz.” diyerek Filistinli mücahitlere ses veren Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Zulüm baki olmaz, ebedi olmaz. Zalimler mutlaka diz çökecektir. Allah (c.c.) bizimledir, dost istersen Allah (c.c.) bize yeter. O kâfirler çatlasa da İslam galip gelecek ve Allah nurunu tamamlayacaktır. Kâfirlerin dağları yerinden oynatacak tankları, topları tüfekleri olsa da, Biliyoruz ki; “Allah’ın dediği olacaktır. Siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder. Siz ayaklarınızı Allah'ın davasında sabit kılarsanız mutlaka siz galip gelirsiniz” diye buyuruluyor. Bu ilahi emirlere sığınan ve dayanın mücahitler: Allah bizimledir, zafer inananlarındır.  Burada ömrünü Filistin davasına vakfedip, şahadet şerbetini içen büyük Mücahit Şeyh Ahmet Yasir bizimle, 1988'deki şehidimiz Ebu Cihad bizimle, Yahya Abdullatif bizimle, 2004'te şahadete ulaşan Abdulaziz Rantisi bizimle ve İslam davasının bütün şehitleri bizimle. Selahaddin Eyyübi’lerden beri İslam idaresindeki mübarek Kudüs'ün diğer inançların mensuplarına sağladığı adaleti tekrar tesis edeceğimizi, İsrail ve işbirlikçi Amerika’nın o mukaddes şehri kan gölüne çevirecek adımlarının hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini bizzat Cumhurbaşkanımızın teşebbüsleriyle 58 İslam ülkesinin İstanbul'da bir araya gelerek kabul ettiği deklarasyonunun Birleşmiş Milletler (BM) kararı haline gelmesinin mücadelesini vereceğimizi buradan tüm Trabzon olarak tekrar ediyoruz.”

 

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

 

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Davası olan ve bugün bunu Trabzon meydanında ispatlayan imanlı ve şuurlu kardeşlerim: Bu muhteşem mitinge göstermiş olduğunuz ilgiye şükranlarımı sunarken, Kudüs'ün Filistin'in başşehri olup, Müslümanların her inanca tarihteki gibi hürriyet tanımasının yaşandığı, savaş değil barışın, çatışma değil diyalogun, çifte standart değil adaletin, sömürü değil samimi işbirliğinin ve eşitliğin, insan hak ve hürriyetlerinin korunduğu, bütün dünya ülkelerinin eşit haklarının sloganı olan “Dünya 5’ten büyüktür” cümlesinin hâkim olduğu adil bir dünyanın kurulması temenni ve duasıyla mücadelemiz mübarek olsun diyor, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

 

 

Kudüs Platformu tarafından hazırlanan bildiri, programda Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya ilan edildi. Yoğun katılımın yaşandığı programda Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de hazır bulundu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık