solyanreklam
sagreklam

Köy Seyirlik Oyunu Turnesi Gülnar’da ‘Perde’ Dedi

Köy Seyirlik Oyunu Turnesi Gülnar’da ‘Perde’ Dedi

Köy Seyirlik Oyunu Turnesi Gülnar’da ‘Perde’ Dedi
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi'nin, ‘Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde’ sloganyla balatt ve Mersin’in en ücra köelerindeki vatandalar sanatla buluturan Köy Seyirlik oyunu Gülnar’n Çldr Mahallesi, Bardat Yaylas’nda balad.

Mersin’de her kesim için frsat eitlii yaratmak ve Mersin’in merkeze en uzak mahallesini bile tiyatroyla buluturmak adna yola çkan Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar ekibi, Köy Seyirlik oyununun turnelerine Gülnar’da balad.

Hayatnda hiç tiyatroya gitme imkân bulamam vatandalarn ve çocuklarn dört gözle bekledii Büyükehir’in tiyatro turnesi Gülnarl vatandalarla bulutu. 7’den 70’e herkesin ilgi ile izledii köy seyirlik oyunu çocuklar tarafndan da kahkahalarla izlendi.

Köy meydann dolduran kalabalk tiyatro ekibi sayesinde elenceli bir akam yaarken, tiyatro oyununu ayaklarna kadar getiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ilettiler. Aye teyzeden, Mustafa amcaya, minik Efe’den Nurbanu’ya kadar 7’den 70’e ilk kez tiyatro izleyen mahalle sakinleri unutulmaz bir gün yaad.

Turne tarihleri

Gülnar’da perde diyen tiyatro ekibi 20-21 Temmuz tarihlerinde Bozyaz ilçesinin Dereköy Mahallesi ve Bozaac Yaylas, 22 Temmuz Aydnck lçesinin Duruhan mahallesi, 24 Temmuz Akdeniz ilçesi Parmakkurdu mahallesinde, 25-27 Temmuz tarihleri arasnda Tarsus’ta Keli, Taçal, ve Börüeri’de sahne alacak.

Ayn ekip, 28-29 Temmuz’da Çamlyayla Darpnar ve Sarkavak Mahalleleri, 31 Temmuz-5 Austos tarihleri aras Toroslar ilçesi Kzlkaya, Kavaklpnar, Höyük Alan Yaylas, Yavca, Karboaz ve Yüksekoluk mahalleleri, 7-9 Austos aras Gülnar Zeyne, Çukurasma ve Yarmasu mahallelerinde vatandalarla buluacak.

Turne 10-12 Austos tarihleri aras Mut Çukurba, Çömelek ve Karacolan mahalleleri, 14 ve 15 Austos’ta Erdemli ilçesi Yada ve Sorgun mahallelerinde devam edip, 16-17 Austos tarihlerinde de Silifke ilçesi Saraydn ve Ören mahallesi ile son bulacak.

Büyükehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi’nin de elik ettii etkinliklerde tiyatroyu izlemeye gelen çocuklara kitap hediye edildi. Gezici Kütüphane tüm turne boyunca tiyatro ekibi ile mahallelere giderek çocuklar kitaplarla buluturmaya devam edecek.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık