Kocaeli’den Büyükşehir Belediyesi´ne teknik ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından bir heyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına yapılan proje ve çalışmalar ile ilgili bilgi almak için teknik ziyarette bulundu.

Kocaeli’den Büyükşehir Belediyesi´ne teknik ziyaret
  • 22 Ocak 2018, Pazartesi 23:36

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Alioğlu’nun kabul ettiği heyete, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında yapılan işlerle ilgili işletilen süreçler hakkında bilgiler verdi. Teknik gezi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesinde uygulanan işleyiş ve ilgili mevzuatlar hakkında toplantı yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Gülsoy, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Şube Müdürü Murat Sandalcı, Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Mesut Taşkın ve Daire Başkanlığı personelleri katılırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Alioğlu, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürü Ahmet Hüsamettin Ede, Bilgi İşlem Şube Müdürü Yücel Akkul, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü personelleri katılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Yeni hizmet binasındaki, dünya üzerinde akredite kuruluş olan Uptime Institute tarafından TİER3 sertifikası almaya hak kazanan ve Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk belediye unvanına sahip veri merkezi, akıllı şehircilik kapsamında yapılan faaliyetler, elektronik güvenlik sistemleri, 2016 yılından bu yana yürütülen e-imza süreçleri, GSM sistemleri ile ilgili süreçler, şikayet yönetimi süreçleri, altyapı kurumlarının ruhsat başvuruları ve alt kurul incelemelerinin hızlı şekilde yapılması için tasarlanan ARUDEP programı ve diğer yapılan uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi heyeti tarafından, teknik ziyarette yapılan paylaşımların faydalı olduğunu, paylaşılan bilgilerin yapacakları uygulamalara yol gösterici olacağı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bilgi, deneyim paylaşımları ve yaptığı uygulamaların diğer belediyelere örnek olduğunu dile getirildi.