solyanreklam
sagreklam

Kocaeli’de Bingöl rüzgarı esecek

Büyükşehir Fuar Merkezi’nde 19-21 Ekim tarihleri arasında Anadolu Kocaeli’de Bingöl Tanıtım Günleri gerçekleştirilecek.

Kocaeli’de Bingöl rüzgarı esecek
  • 10 Ekim 2018, Çarşamba 9:34

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 19-21 Ekim tarihileri arasında Büyükşehir Fuar Merkezi’nde Anadolu Kocaeli’de Bingöl Tanıtım Günleri düzenlenecek. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Kocaeli Bingöllüler Derneği ve Dilovası Bingöllüler Derneği katkı sağladığı organizasyonda, Bingöl kültürü tanıtılacak. Tanıtım günlerinde Bingöl’ün tarihi ve turistik yapısı ile kendine has yöresel ürünleri gösterilecek. Tanıtım günleri koordinasyonu için Bingöllüler, Maide Restoran’da bir araya geldi.

BİNGÖL’Ü TANITMAK İSTİYORUZ
Toplantıya AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Beldiberk, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ile dernek başkanları ve üyeler katıldı. Programdaki konuşmasında Kocaeli ile Bingöl’ün benzerliklerin olduğunu ifade eden Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, Türkiye’nin en büyük sanayi kenti Kocaeli’de yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Değirmenci “Bu kentte 18 bin Bingöllü yaşıyor. Tanıtım günlerimize tüm Kocaeli halkını bekliyoruz. Yöresel ürünlerimiz ve değerli sanatçılarımızla renkli bir tanıtım etkinliği olacak. Bingöl’ü dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

KÜLTÜRLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da konuşmasında “Kocaeli 81 ilin mozaik olduğu bir kenttir. Anadolu Kocaeli’de Tanıtım Günleri için şimdiye kadar; Artvin, Trabzon, Rize, Gaziantep ve Erzurum tanıtım günleri olmak üzere 5 organizasyon yapıldı. Bingöl Tanıtım Günleri’nin 6’ncısı organizasyon olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bütün yöresel kültürlerimize sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Bunu kültürlerimizi bir zenginlik göstergesi olarak kabul ediyoruz. Tanıtım günleri kardeşliğimiz için kaynaşma ve dayanışma vesilesidir. Tüm Kocaelilileri tanıtım günlerine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BİNGÖL HUZURLU BİR ŞEHİR
Huzurun olduğu yerde gelişmenin de olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuşmasında “Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen dış odaklı güçlere inat, bütün renklerimizle daha fazla kenetleneceğiz. Terör inşallah bu ülkenin gündeminden çıkacak. Bölgemizi, ülkemizi, insanımızı terör belasından kurtarmak için mücadele edeceğiz. Kocaeli’de yapılacak bu etkinlik sadece Bingöllülerin değil, Bingöl’ü sevenlerin ve tanıtım isteyenlerin de etkinliği olacak. Bingöl en huzurlu ve güvenli şehirlerin başında geliyor. Öyle olmasaydı, özel sektör büyük yatırımlar yapmazdı. Yatırımlarla Bingöl sıçrama yapacak Doğu’nun parlayan yıldızı olacak. Son 16 yılda Bingöl kabuk değiştirdi; göç veren şehirdi, şimdi göç alan bir il oluyor. Bingöl’e yatırımlar geldikçe, kalkındıkça; Kocaeli’den, büyük kentlerden Bingöl’e geri dönüş olacak” dedi.

SERVET KOCAKAYA KONSER VERECEK
19-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak Anadolu Kocaeli’de Bingöl Tanıtım Günleri’nde yerel sanatçılar da konserler verecek. Saat 20.00’de ise ünlü sanatçı Alişan 19 Ekim Cuma akşamı, Erkam Aydar 20 Ekim Cumartesi günü, Servet Kocakaya da 21 Ekim Pazar tanıtım günlerinde sahne alacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık