solyanreklam
sagreklam

''Kim Ne Derse Desin Biz Hizmetlerimizde Adil Olacağız, Adaletli Olacağız''

''Kim Ne Derse Desin Biz Hizmetlerimizde Adil Olacağız, Adaletli Olacağız''

''Kim Ne Derse Desin Biz Hizmetlerimizde Adil Olacağız, Adaletli Olacağız''
  • 12 Nisan 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Nisan Ay Toplants’nn 2. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 5 ve komisyon raporlarna ait 17 olmak üzere toplam 22 madde görüüldü.

Meclis toplants, açl yoklamas ve sayg duruunun ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi 2017 yl Faaliyet Raporu’nun görüülmesi ile balad. Meclis üyelerinin faaliyet raporunu deerlendirmesinin ardndan sözü alan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Konumasnn banda her türlü deerlendirme ve eletiriye açk olduklarn ifade ederek, “ktidar hizmet yapacak, muhalefette iktidarn yaptklarndan ziyade yapamadklarna odaklanacak ki, hem daha çok hizmet yaplsn, hem de kendi açsndan siyaset yapsn. En azndan bizi eletirirken hem bize konuma frsat veriyorlar, hem de eksiimiz varsa bizi uyarm oluyorlar. Kendilerine teekkür ediyorum ” dedi.

“Kim ne derse desin biz hizmetlerimizde adil olacaz, adaletli olacaz”

1/5000’lik planlara yaplan itirazlardan, nükleer santrale; Narenciye Festivali’nden, krsala yaplan hizmetlere; rayl sistem projelerinden, ulam planlamalarna ve belediye borçlanmalarna kadar birçok konuyu deerlendiren Bakan Kocamaz “Kim ne derse desin biz hizmetlerimizde adil olacaz, adaletli olacaz” ifadelerini kulland.

Krsala yaplan hizmetlerin eletirilmesine cevap olarak hizmetlerin öncelik srasnn belirlenmesinde, tespit edilen eksiklikler ve anketleri baz alarak yola çktklarn söyleyen Bakan Kocamaz, “Ben acemi bir Belediye Bakan deilim. Yirmi yl kesintisiz olarak ve her defasnda da halkn daha fazla desteini alarak Tarsus’ta görev yaptm. Büyükehir’e aday olduumda, yirmi ay boyunca Mersin kazan ben kepçe eksikleri belirledim. Ayrca yaptmz anketlerle de önceliklerimizi belirledik. Bizim insanmz o perian yollara layk deil. Bu insanlarn çocuklar Güneydou’da, Afrin’de ehit oluyor, savayor ama biz gerekli deeri vermiyoruz. Kim ne derse desin, biz adil olacaz, adaletli olacaz. Biz hizmeti krsaldan merkeze getireceiz. Biz o insanlara hizmet götüreceiz. Kim rahatsz olursa olsun” eklinde konutu.

“Kentin imar sorununu çözmek bizim boynumuzun borcu”

1/5000’lik Nazm mar Planlarna yaplan itirazlara deinen Bakan Kocamaz, “Sadece itiraz etmek için itiraz ediliyor. Biz eer gece kondular böyle kalsn dersek,  kentsel dönüümü plandan çkarrsak, dere yataklarna dokunmayalm dersek,  geriye niteliksiz bir plan kalr ve bu plan kentin sorunlarn çözmez. Bir kentin imarn düzelteceksek,  urada unun evi var, bunun malikânesi var mantna izin veremeyiz. Hele ki dere yataklar yllardr yaplan yanl iler sebebiyle ne hale gelmi, felaketleri görüyorsunuz. Ama bunu çözmek bizim boynumuzun borcu” diye ifade etti.

Konumasnn devamnda Hafif Rayl Sistem süreci ile ilgili eletirilere deinen Bakan Kocamaz, “Bunu eletirecek kiinin ortaya çözüm koymas lazm. Bizler tekrar altyapyla uramayalm diyerek en bata Havaray istedik. Havaray kente ayrca bir cazibe getirecekti. Fakat Babakanmz srarla çok kullanlan bir sistem olmadn söyledi. Dolaysyla bu geçen Ekim aynda Bakanlk Hafif Rayl Sistemi onaylad. Biz de aralk aynda ihaleye çktk ve 2018 programna alnmas için uratk. Ancak srarlarmza ramen konulmad. halemiz ubat aynda kesinleti ve geçtiimiz günlerde de protokol imzalanarak proje çalmalar balad” dedi.

“Proje sadece bina yapmak deildir”

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan 1923 proje ve hizmetin kapsaml olmad yönündeki eletirilere cevap veren Bakan Kocamaz, “Listede yer alan 1923 proje ve hizmetin içi doludur. Proje sadece bina yapmak deildir. nsana yaplan her hizmet önemlidir. Sosyal hizmetlerden, ulama; salk hizmetlerinden, kültürel etkinliklere; tarmsal hizmetlerden, Ramazan etkinliklerine kadar her ey hizmet kapsamndadr. Keke eletireceinize bu zamana kadar bu hizmetleri sizler yapsaydnz”  diye belirtti.

Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplm olan borçlanmalara yaplan eletirilere de cevap veren Bakan Kocamaz, “Biz göreve geldiimizde devraldmz borç 175 milyon TL idi.   Tabi bunlar kaytlara giren borçlar. Biz 2015 ylnda özel bankalardan 60 milyon borç almz. Sadece Erdemli Belediyesi’nden 60 milyona yakn borç geldi. Biz bu belediyelerin ve Büyükehir Belediyesi’ne geçen hizmet birimlerinin borçlarnn bize geleceini biliyorduk. Ama ilçe belediyelerinin ödemedii borçlar,  hatta unutulmu borçlar bile bizim omzumuza bindi. Biz 2016’da 50 milyon özel bankalardan, 230 milyon da ller Bankas’ndan borç almz. 2017 ylnda son aldmz da dâhil 400 milyon borç almz. Genel aldmz borç 740 milyon, ama devraldmz borçla yaklak 900 milyon. 2017 yl sonu itibariyle borç 688 milyon TL. Bunlarn hepsi kaytlarda mevcuttur. Eletirirken lütfen mantkl eletiriler yapalm. Bizim hizmet alanmz 22 katna çkm, da ta asfaltlanm, bunlar görmüyor, sadece eletiri yapyorsunuz” eklinde konutu.

Nükleer Santralle ilgili de deerlendirmelerde bulunan Bakan Kocamaz, nükleere kar en büyük adm dava açarak kendilerinin attklarn ifade etti ve “Burada eylem yapmak marifet deil. Hiçbir yetkimiz olamamasna ramen, dava açarak bir adm ileriye gitmiiz. Biz sadece tavsiye karar alabiliriz. Bu konuda bizim yetkimiz ne kadar? Deerlendirmeyi buna göre yaparsak daha doru olur. Nükleer santral benim içime sinmiyor. Ben bir kimya mühendisi olarak artsn da, eksisini de iyi biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kocamaz’dan Narenciye Festivali Müjdesi

Son olarak bir süredir yaplmayan Narenciye Festivali’nin önümüzde yl hasat zamannda yaplacann müjdesini veren Bakan Kocamaz, festivale üreticilerin de dâhil edilmesi gerektiini ifade etti. Bakan Kocamaz, “Narenciye Festivali ilk geldiimiz yl yapld. Ben üreticinin de kazanaca bir festival olmas taraftarym.  Sizlerde görüyorsunuz o festivalin içinde üretici var myd? Bende srarla bu iin içerisine üreticilerin girmesini istedim. Terör olaylar ile ilgili de ki yldr yaplmyor. Ben de dün sosyal medyadan cevap verdim. Biz bunu yapmak istiyoruz. Ama üreticileri de içine alarak yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yl hasat zamannda bu festivali yapmay planlyoruz.” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık