solyanreklam
sagreklam

KIBRIS TÜRKÜLERİ MÜTAREKE MEYDANI’NDA YANKILANDI

KIBRIS TÜRKÜLERİ MÜTAREKE MEYDANI’NDA YANKILANDI

KIBRIS TÜRKÜLERİ MÜTAREKE MEYDANI’NDA YANKILANDI
  • 11 Ekim 2017, Çarşamba 0:00

Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 95’inci yıldönümü etkinliklerinin üçüncü gününde sahne alan Kıbrıs Beyarmudu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve TSM Korosu Mudanyalıların beğenisini kazandı.

Mudanya Belediyesi’nin “Dünya tarihine mührümüzü barış ile vurduk” sloganıyla gerçekleştirdiği Mudanya Mütarekesi’nin 95’inci yıldönümü etkinliklerinde sahne alan Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve TSM Korosu Mudanyalıların büyük beğenisini kazandı.  Geceye Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy’un yanı sıra Beyarmudu Belediyesi yetkilileri ve Mudanyalılar katılım sağladı.
HALK DANSLARI İLGİ GÖRDÜ
Gecede sahne alan Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yaptıkları gösteriler ile Mudanyalıların ilgisini ve beğenisini bir kez daha kazandı. Çeşitli yörelere ait oyunların sergilendiği gecede açılan Türk ve Kıbrıs bayrakları ile Atatürk pankartı büyük alkış aldı.
KIBRIS TÜRKÜLERİ BEĞENİ TOPLADI
Ersin Tünay şefliğinde 35 kişilik Türk Sanat Müziği korosu ile Mütareke kutlamalarına katılan Beyarmudu Belediyesi TSM korosu ise yavru vatan Kıbrıs’a ait türküleri seslendirdi. Mudanyalıların beğenisini toplayan Kıbrıs türkülerini solo ve koro olarak seslendiren koro elemanları gösterilen ilgiye teşekkür ettiler. Gecenin finalinde İzmir Marşı ve Memleketim şarkısını seslendiren koroya Mudanyalılar da alkışları ile eşlik etti.
“BİZDE KALICI BARIŞ İSTİYORUZ”
Gecede konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, “Biz sizlerin kardeşiyiz. Gönüllerimiz, bayrağımız, ay yıldızımız bir. Bizlerin kardeşliği daima sürecektir. Mudanya’da oluşan barış ve kardeşlik olgusunun Kıbrıs’ta da kalıcı şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. KKTC’nin sonsuza dek var olmasını istiyoruz. Mudanya’da olmaktan çok mutluyuz. Bizler Mudanya’ya gönülden bağlıyız” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık