solyanreklam
sagreklam

Karacabey’de pelikan sayımı başlıyor

Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği iş birliği ile bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘Karacabey Pelikan Sayımı’ etkinliği, Esentepe Mahallesi’nde başlıyor.

Karacabey’de pelikan sayımı başlıyor
  • 03 Nisan 2018, Salı 0:00

Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği iş birliği ile bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘Karacabey Pelikan Sayımı’ etkinliği, Esentepe Mahallesi’nde başlıyor.

 

Gün boyu sürecek etkinlikte, gündüz ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine eğitimler verilecek, akşamüstü ise pelikan sayımı gerçekleştirilecek. Organizasyon kapsamında gözlemciler, 3-5 Nisan tarihlerinde Esentepe mevkiine hâkim bir tepeden pelikanların göçlerini dürbün ve teleskoplarla izleyecek.

 

Etkinlik halka açık olacak

Tüm doğaseverlere ve vatandaşların katılımına açık olacak etkinlik için ülkenin dört bir yanından gözlemciler ve doğa bilimciler gelecek. 3 gün sürecek olan etkinliğe, 100’den fazla katılımcının gelmesi bekleniyor.

 

Organizasyon kapsamında Karacabeyli ilkokul öğrencilerine çevre ve yaban hayatı konusunda bilinçlendirici konferanslar da düzenlenecek.

 

Türkiye’de ilk kez sayılıyor

Karacabey’de Ak Pelikanların göçüne şahit olmak ve güncel bir nüfus sayımı yapmak için söz konusu organizasyon merakla bekleniyor.

 

Türkiye’de Ak Pelikanlar üzerine bireysel olanların dışında ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Avrupa’da da göçmen kuşların popülasyonu ile ilgili ciddi bir veri kaydı olacağı için oldukça önemli olan sayım diğer ülkelerin uzmanlarınca da yakından takip ediliyor.

 

Geleceği emin ellere bırakmak istiyoruz

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sadece şehrin ve vatandaşların temel gereksinimlerini değil, çevrenin ve yaban hayatının da gereksinimlerini dikkate aldıklarını söyledi.

 

Çevre bilincini gelecek nesillere aktarmak için her etkinliğe çocukları kattıklarını belirten Özkan, “Geleceği emin ellere bırakmak istiyoruz. Şehrimiz, yaban hayatı konusunda müthiş çeşitliliğe sahip ve ‘doğa turizmi’ adı altında bu pastadan da payını almaya başlıyor. Eskikaraağaç Leylek Köyümüz, doğa dostu oluşuyla başlayan hikayesiyle ilgi odağı haline geldi. Aynı zamanda Eskikaraağaç, kongre turizmine uygun yapısıyla da işletme ve derneklerin ilgisini çekiyor. Longoz ve Ihlamur Ormanları da yine her yıl misafirlerce büyük ilgi görüyor. Biz doğa için çabaladıkça, doğa zaten karşılığını veriyor. Tek yapmamız gereken farkına varmak ve doğayı korumak’’ dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık