solyanreklam
sagreklam

KARA İNCİR ŞENLİĞİ’NDE TERÖRE LANET OKUNDU

KARA İNCİR ŞENLİĞİ’NDE TERÖRE LANET OKUNDU

KARA İNCİR ŞENLİĞİ’NDE TERÖRE LANET OKUNDU
  • 05 Eylül 2016, Pazartesi 0:00

 

Mudanya Belediyesi’nin bu yıl Mürsel Mahallesi’nde düzenlediği “Kara İncir Şenliği” şehitlere saygı nedeniyle sade bir şekilde yapıldı. Gerçekleşen terör saldırılarının lanetlendiği etkinlikte Hamiyet konseri de ileri bir tarihe ertelendi.

Mudanya Belediyesi’nin bu yıl Mürsel Mahallesi’nde gerçekleştirdiği “Kara İncir Şenliği” hain terör saldırıları nedeniyle sade bir şekilde gerçekleştirildi. Hamiyet konserinin iptal edildiği etkinlikte “En lezzetli incir reçeli” ile “En iyi incir” yarışmaları düzenlendi. Mudanya Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin gösterisiyle renklenen etkinlikte Mudanya Tarihi Bandosu’nun çaldığı marşlar katılanları gururlandırdı. Mahalle meydanında düzenlenen etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mürsel Mahalle Muhtarı Hüseyin Çakır, emeği geçenlere teşekkür etti.  Siyah incirin bu dönem sıkıntılı bir süreç geçirdiğini vurgulayan Çakır, “Bölgemizde İncir Reçeli fabrikasının kurulması önem arz etmektedir. Bizler artık aracıların hedefi olmak istemiyoruz. Bu da bizleri ekonomik olarak sarsmaktadır” diye konuştu.
BAŞKAN TÜRKYILMAZ, TERÖRE LANET OKUDU
Mudanya’da barış, kardeşlik, sevgi ve saygı güneşi doğduğunu belirterek konuşmasına başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu güneş ülkemin her yerinde doğacak. Hiçbir yavrumuzun şehit olmadığı, hiçbir insanımızın canına dokunulmadığı mutlu bir Türkiye olacaktır. Bu ülkenin her karışı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve canını ortaya koyan tüm gazilerimiz için ne yapsak azdır. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi. Bizlere emanet edilen bu ülke ve bu Cumhuriyet’in ilelebet yaşayacağını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “ Ülkem kan ağlarken, bu acıları yaşarken konseri yapamazdık. Sanatçıları yeniden getiririz, ama yavrularımızı şehitlerimizi geri getiremeyiz. Sebep olanlar kimse hepsini lanetliyorum. Bu ülkenin bir tek taşına göz koyanların gözü çıksın, onlara lanet olsun” ifadelerini kullandı.
“ÜRÜNLERİMİZİ TANITMAK BİZİM GÖREVİMİZ”
Köylüye ve üreticiye ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Türkyılmaz, “Verdiğimiz önemi düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle gösteriyoruz. Tirilye tipi zeytin, Siyah Üzüm ve Kara İncirimiz var. Bu üç ürünümüz de bizim için şans. Bir eksik vardı. Bu ürünlerin tanıtımı yapılmamış. Bizlerde belediye olarak bu ürünlerin tanıtımına katkı koymak zorundayız. İşte bu etkinlikleri üretimin yapıldığı yerlerde bu ürünlerin tanıtımını yan ürünleriyle birlikte yapmak istedik. Amacımız üreticimizin köylümüzün kalkınmasına destek olmak. Bunlar bizim görevimiz” diye konuştu.
YARIŞMALAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Konuşmaların ardından Mudanya Tarihi Bandosu’nun çaldığı marşlara vatandaşlar alkışlarıyla eşlik ederken, düzenlenen yarışmaların heyecanı yaşandı. “En Lezzetli İncir Reçeli” yarışması birincisi Şükran Demirlek olurken, “En Kaliteli İncir” yarışması birincisi ise Ömer Ümit oldu. Yarışmalarda dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden alırken, Mudanya Belediyesi Halk Dansları Mudanya Güneşi ve Master Grubu ekiplerinin gösterileriyle son bulan etkinlikte, Akköy, Mürsel, İpekyayla, Çağrışan Mahalleleri ile çeşitli kadın derneklerinin açtığı yiyecek ve el işi stantları da ilgi gördü.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık