solyanreklam
sagreklam

Kalitede Mükemmellik Yolunda 5 Yıldız!

Beşiktaş Belediyesi, Kalitede Mükemmellik Yolunda 5 Yıldız aldı…

Kalitede Mükemmellik Yolunda 5 Yıldız!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Beşiktaş Belediyesi, KalDer EFQM (European Foundation For Quality Management) dış değerlendirmelerinden başarıyla geçerek "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi" ile ödüllendirildi.


2017 Yılında Türkiye'de 5 Yıldız Alan Tek Belediye Beşiktaş Belediyesi Oldu...
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve TÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen "2017 Türkiye Mükemmellik Ödülleri" sahiplerini buldu. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törene; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler, belediye personeli, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden birçok belediye ve kurumsal firma katıldı. Beşiktaş Belediyesi de KalDer sürecini başarıyla tamamlayarak, İstanbul’daki belediyeler arasında 5. yıldızı alan tek belediye oldu. Belediyemiz aynı zamanda 2017 yılında Türkiye'de 5 Yıldız alan tek belediye olma ayrıcalığına da sahip oldu.

Belediyemiz, 2015 yılında 3 yıldızla "Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi" almıştı. Mükemmellikteki kararlılığından ödün vermeyen Beşiktaş Belediyesi verimli çalışmalarının sonucunda 2016 yılında 4'üncü yıldıza sahip olmuştu. Bu yıl ise 5 Yıldız hedefini gerçekleştiren belediyemiz kalitede kurumsallığın öncüsü olduğunu bir kez daha kanıtladı.


Yeni Hedefimiz Türkiye Mükemmellik Ödülü!
Başkan Hazinedar törende yaptığı konuşmasında, "Hizmet kalitemizdeki mükemmellik tescillendi. Beşiktaş Belediyesi olarak Mükemmellikte Yetkinlikte 5. Yıldızı aldık. Beşiktaşımıza yakışır bir anlayışla mükemmel hizmeti sunmanın gururunu paylaşıyoruz. 2017 yılında 5 Yıldız alan tek belediye olmanın gururunu bizlere yaşatan çalışma arkadaşlarımı emeklerinden dolayı kutluyorum. Mükemmelliğin bir sınırı yok, hizmet kalitemizdeki mükemmelliği, sürekli kılmak için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Hazinedar, “Bu yolculuk süreklilik arz eden, dinamik ve toplumun hassasiyetlerini, beklentilerini iyi okumayı gerektiren çok önemli yolculuktu. Özel sektör rekabetçi, onun bu kaliteye önem veren anlayışını kamu sektörüne yansıtmaya çalışıyoruz. Bu yüzden Türkiye Kalite Derneği’nin 5 Yıldız belgesi bizim için çok önemli bir gösterge. Mükemmellik yolculuğumuz çok önemli bir noktaya geldi, 3 yıldız aldık yetmedi. 4 yıldız aldık ve bu sene de 5’inci yıldızımıza kavuştuk. 3 yıllık bir süreci başarıyla tamamladık gelecek sene için yeni hedefimiz Türkiye Mükemmellik Ödülü” dedi.


KalDer tarafından değerlendirilen “Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Seviyesi” kısaca şöyle özetlenebilir:
  • Değişimi yönetme ve değişimle başa çıkma kuruluşun iş yapma normları arasındadır. Bu konuda oldukça iyi bir performans gösterdiği ilişkin delillerin sayısı yüksektir.
  • Kuruluş hedeflerini gerçekleştirmek için yaklaşımlarını sürekli geliştirmekte, rafine etmekte ve yalınlaştırmaktadır.
  • Belirlediği strateji doğrultusunda hedefine giden yolda olduğunu ortaya koyan sonuçlar elde etmektedir.
EFQM kuruluşunu takiben sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile EFQM Modeli olarak anılan yönetim modelini geliştirerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurmuştur. KalDer, 1992 yılında EFQM’ in ulusal iş ortağı olmuş ve aynı yıl Türkiye adına "Ulusal Kalite Ödülü"nün (Bugünkü adıyla Türkiye Mükemmellik Ödülü'nün) duyurusunu yapmıştır. EFQM, Avrupa firmaları arasında rekabetçiliği desteklemek üzere 1992 yılından bugüne kadar, her yıl bu Modeli en iyi şekilde uygulayan kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarını Avrupa Mükemmellik Ödülü ile ödüllendirmektedir. Her yıl EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne ülkemizden de kuruluşlar müracaat etmekte ve ödül almaktadır.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık