solyanreklam
sagreklam

Kadın Personelimiz KİHEP Sertifikalarını Aldı!

Kadın Personelimiz KİHEP Sertifikalarını Aldı!

Kadın Personelimiz KİHEP Sertifikalarını Aldı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Beşiktaş Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) tarafından belediyemiz kadın personeline yönelik olarak düzenlenen “KİHEP- Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı” sertifika töreni Levent Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Sertifika törenine; Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Aksoy, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği kurucuları ve sertifika almaya hak kazanan kadın personelimiz katıldı.

“KİHEP- Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı” süresince kadın personelimiz, ulusal kanunlar ve bu kanunların uygulanması konusunda yaptırım sağlayacak uluslararası sözleşme ve protokoller konusunda bilgilendirildi. Eğitimlerde, Birleşmiş Milletler Evrensel İnsan Hakları Beyannamesini temel alarak, CEDAW ve İstanbul Sözleşmeleri yanı sıra Anayasa ve Türk Ceza Kanunu’nda gerçekleşen değişiklikler ile ilgili de kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. 16 hafta süren program kapsamında; toplumsal cinsiyet, ekonomi, sağlık, iletişim, kadın haklarının bir insan hakkı olarak ulusal ve uluslararası belgelerde nasıl yer aldığı, yasal mekanizmaların nasıl işletileceği gibi konular derinlemesine ele alındı.

Şiddet denildiğinde akla ilk gelen fiziksel şiddettir. Ancak çalışma hakkına yapılan müdahale, aşağılama, tehdit etme, ikincil görme, kendini değersiz hissettirme gibi fiziksel şiddet dışında birçok başlık altında sıralayabileceğimiz şiddet türü mevcut. Beşiktaş Belediyesi olarak sadece ülkemizde değil dünyada da yaşanan “Kadına Yönelik Şiddet” ile mücadelenin gerekliliğinin farkındayız. Bu kapsamda düzenlediğimiz eğitim programı; geçtiğimiz Şubat ayında Fransa'da düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nda (ELDW) 12 Yıldız Sertifikası ile ödüllendirildi.“Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi” ve “Kadın Dostu Kentler” prensipleri doğrultusunda önce personelimizden başlayarak ilçemizdeki kadınlara yönelik eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz.

Kadının İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP) ve Kadın Sağlığı Eğitimi (KSEP) programları için belediyemiz Dış İlişkiler Müdürlüğü Eşitlik Birimi’ne ulaşabilirsiniz. 

[email protected]

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık