solyanreklam
sagreklam

İZNİK SAHİLİ 53 BİN METREKARE ÇİMLE KAPLANIYOR

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Sahil Projesinde başlanan peyzaj çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İznik Sahili peyzaj düzenlemesi ile 3,5 km’lik sahil boyunca 53 bin metrekarelik alana çim seriliyor. Çim serilen ve ağaçlandırılması gerçekleşen bölgeler adeta botanik bahçesini andırıyor. Türkiye’nin  ve bölgenin örnek sahili olacak olan İznik’te çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çalışmaların her aşamasında içerisinde […] The post İZNİK SAHİLİ 53 BİN METREKARE ÇİMLE KAPLANIYOR appeared first on İznik Belediyesi.

İZNİK SAHİLİ 53 BİN METREKARE ÇİMLE KAPLANIYOR
  • 24 Temmuz 2018, Salı 11:01

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Sahil Projesinde başlanan peyzaj çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İznik Sahili peyzaj düzenlemesi ile 3,5 km’lik sahil boyunca 53 bin metrekarelik alana çim seriliyor. Çim serilen ve ağaçlandırılması gerçekleşen bölgeler adeta botanik bahçesini andırıyor.

Türkiye’nin  ve bölgenin örnek sahili olacak olan İznik’te çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çalışmaların her aşamasında içerisinde bulunarak hızlandırılması konusunda girişimlerde bulunan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yol çalışmalarının ardından başlayan peyzaj düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.Peyzaj düzenlemesi ilk olarak Kıran Dere yanında ki alandan başladı.Buraya dikilen palmiye ağaçları ile oluşturulacak görsellik sonunda bu bölge Palmiyeler Bölgesi olarak anılacak.

Çim serme işlemlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Osman Sargın burada yaptığı açıklamada “Değerli hemşerilerimiz İznik Sahil Projemizin 3,5 km’lik  yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından peyzaj düzenleme çalışmaları da başlamış durumda. Peyzaj Mimarı arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda sahilimiz 800 adet ağaçla buluşuyor. Bunların 400’e yakını toprakla buluştu. Ayrıca 100 çeşide yakın bitki türü sahil boyunca dikildi ve dikilecek. Şu ana kadar 30.000’e yakın çalı türü bitki toprakla buluştu. Bu kadar daha da toprakla buluşacak.80.000 civarında yer örtücü ve mevsimlik bitkiler sahil boyunca toprakla buluşacak. Serilen çimlerin verdiği yemyeşil görüntü insanı adeta bir botanik bahçesindeymişçesine ferahlık veriyor. Peyzaj çalışmaları ilerledikçe sahilimizin güzelliği daha da ortaya çıkıyor. Yaklaşık 53 bin metrekarelik alana çim serme işlemi yapılacak. Biz elimizden gelen gayretle çalışmaların hızlanması konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Hemşerilerimizden biraz daha sabır istiyoruz. İnşallah İznik sahilimiz bittiğinde bölgemizin hatta ülkemizin örnek sahili olacak” dedi.

İznik Sahili 3,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki alanda uygulanan proje ile araç, yaya ve bisiklet yolları, piknik alanları, vatandaşların keyifle vakit geçireceği, nefes alacağı tesisler yüzlerce çeşit bitki ve ağaç türü ile adeta bir botanik bahçesini andıracak. Sahil düzenleme projesi sona erdiğinde İznik Turizmine büyük katkı sağlayacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık