solyanreklam
sagreklam

İğne Oyası Festivali Coşkuyla Kutlandı

İğne Oyası Festivali Coşkuyla Kutlandı

İğne Oyası Festivali Coşkuyla Kutlandı
  • 04 Ağustos 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin destekleriyle Çamlyayla Belediyesi tarafndan bu yl dördüncüsü düzenlenen “Geleneksel Çamlyayla ne Oyas Festivali” Çamlyayla’da cokuyla kutland.

Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bal olan 1200 rakml Çamlyayla ilçesinde bu yl 4. kez düzenlenen ne Oyas Festivali’nde birbirinden renkli ve güzel ine oyalar sergilendi. Stantlarda yer alan el emei göz nuru ine oyalar ve çeitli ürünler çevre il ve ilçelerden gelen halk tarafndan beeni toplad.

Vatandalar tarafndan youn ilgi gören festivale Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekilimiz Baki imek, Tarsus Belediyesi Bakan Vekili Rdvan Aksoy Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, MHP Çamlyayla lçe Bakan Ali Rza Genç’in yan sra mahalle muhtarlar ve dier siyasi parti temsilcileri de katld.

Festivalde konuma yapan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz Çamlyayla’nn çok özel bir yayla olduunu ve Çamlyaylal kadnlarn el emekleriyle adn duyurduunu ifade ederek, “Çamlyayla özel bir yer. Türkiye’nin en güzel ve özel yaylalarndan bir tanesi. Dalaryla dereleriyle ürettii ürünlerle çok özel bir yer. Bu özellii de taçlandran Çamlyaylal hanmefendiler. Kadnlarmz el emei göz nuru çalmalaryla, harikalar yaratyor ve Çamlyayla’y çok güzel bir ekilde temsil ediyorlar. Çamlyayla’y bu ekilde ine oyalaryla tantmalarndan dolay emek veren tüm kadnlarmz tek tek kutluyorum” dedi.

Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal ise yapt konumada, festivalin Çamlyayla’nn tantmnda çok önemli bir etkinlik olduunu ifade etti.

Kadnlarn el emei ve göz nuruyla yaptklar ine oyas ürünlerinin her geçen yl daha da ilgi gördüünü aktaran Tepebal, düzenlenen fuarlar ve tantm günlerinde açtklar stantlarn da youn ilgi gördüünü söyledi.

Çamlyayla Atilla Ylmaz ile ahland

Bu yl dördüncüsü gerçekleen Çamlyayla ne Oyas Festivali’nde sürpriz sanatç olarak sahne alan Atilla Ylmaz vatandalar aha kaldrd. Festivalde ayrca Türk Dünyas sanatçlar Gülcemal Almanbetova, Gülbarçn Mizamova ve Ümütay Abdova ayr bir renk katarken, Mersin Büyükehir Halk Oyunlar Topluluu, Olgunlama Enstitüsü ve Kent Orkestras’da sahne aldI. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık