solyanreklam
sagreklam

İBB 5 GÜNDE 15 BİN ÜNİVERSİTE ADAYINA REHBERLİK YAPTI

İBB 5 GÜNDE 15 BİN ÜNİVERSİTE ADAYINA REHBERLİK YAPTI

İBB 5 GÜNDE 15 BİN ÜNİVERSİTE ADAYINA REHBERLİK YAPTI
  • 07 Ağustos 2018, Salı 8:17

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren üniversite adayı gençlere uzmanlar eşliğinde rehberlik yapıyor. İstanbul’un 7 meydanına kurulan tercih çadırlarında ve ALO 153 üzerinden, 5 günde 15 bin kişi ücretsiz tercih hizmetinden yararlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tercih Danışma Merkezleri, YKS sınavına giren üniversite adayı gençlerden yoğun ilgi görüyor. 14 yıldır devam eden proje bu yıl da İstanbul’un 7 meydanında ve ALO 153 üzerinden ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriyor.

14 YILDA YARIM MİLYON GENCE TERCİH HİZMETİ
İBB Tercih Danışma Merkezleri bu yıl 1-14 Ağustos tarihleri arasında hizmet veriyor. Bakırköy, Şirinevler, Gaziosmanpaşa, Şişli Cevahir önü, Kadıköy, Sultanbeyli ve Üsküdar meydanlarında kurulan çadırlarda ve ALO 153 üzerinden İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden 5 günde 15 bin kişiye ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti sunuldu. Meydanlarda saat 10.00-19.00 arası ALO 153 üzerinden ise 08.30-00.00 saatleri arasında tercih hizmeti veriliyor. 14 yıldır devam eden tercih hizmetlerinde bugüne kadar ise 500 bini aşkın gence hizmet verildi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN MOBİL TERCİH EKİBİ
Merkezlere gelerek veya ALO 153 üzerinden sınav sonucunu ileten tüm gençlere hangi üniversiteye ya da hangi bölüme girebileceklerine ilişkin danışmanlık hizmeti sunuluyor. Engelli üniversite adayları için de Mobil Tercih ekibi kuruldu. Mobil tercih hizmetinden yararlanmak için başvuruda bulunan engelli öğrencilerin evlerine giderek üniversite tercihlerini yapmaları sağlanıyor. Ayrıca 0212 153 00 00 numaralı hattan da Türkiye’nin dört bir yanından arayan tüm gençlere aldıkları puanlara göre hangi üniversiteye ve hangi bölüme girebileceklerine dair bilgilendirme yapılıyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık