solyanreklam
sagreklam

Hz. Mevlana Vuslatının 744. Yıl Dönümünde Anıldı

Hz. Mevlana Vuslatının 744. Yıl Dönümünde Anıldı

Hz. Mevlana Vuslatının 744. Yıl Dönümünde Anıldı
  • 24 Aralık 2017, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ile Mevlana Kültür ve Sanat Dernei tarafndan Hz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslata eriinin 744. yldönümü dolaysyla anma etkinlii düzenlendi.

Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen eb-i Arus 744. Yl Dönümü Anma Töreni’ne, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, MHP Genel Bakan Yardmcs ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Akdeniz Kaymakam Muhittin Pamuk, Aydnck Kaymakam Mehmet Erhan Türker, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, Tarsus Cumhuriyet Basavcs Mehmet Sabri Klç, Mersin l Müftüsü Dursun Ali Cokun, MHP MDK Üyesi Kürat Türker Ercan, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Dilek Uslu Var, Ülkü Ocaklar Mersin l Bakan Gökhan Demir, Mersin Ülkücü çiler Dernei l Bakan Mehmet Hasrc, MHP ilçe bakanlar, Hz. Mevlana’nn 22. Kuak Torunu ve Uluslararas Mevlana Vakf Bakanvekili Esin Çelebi Bayru, Uluslararas Mevlana Vakf Konya ube Bakan ve Postniin Nadir Karnbüyükler, Mevlana Kültür ve Sanat Dernei Onursal Bakan Ahmet Coar, meclis üyeleri ve çok sayda Mersinli katld.

Hz. Mevlana’nn 22. Kuak Torunu ve Uluslararas Mevlana Vakf Bakanvekili Esin Çelebi Bayru’nun ‘Hz. Mevlana ve Sema’ konulu konferansyla balayp, Mevlânâ Kültür ve Sanat Dernei Tasavvuf Mûskîsi Korosunun konseriyle devam eden program, Acemairan Mevlevi Ayin-i erif-i'nin icra edildii Sema Töreni ile son buldu.

Hz. Mevlana’nn 22. Kuak Torunu Bayru, verdii konferansta Mevlana’nn hayatndan, Mevlevihanelerin ilevlerinden, Mevlevilik’ten ve Mevlevilik’te önemli bir sembol olan semadan söz etti. Sema Ayini’nin ne olduunu ve hareketleri ile ne anlatlmak istendiinden söz eden Bayru, sema gösterisinin bölümlerinden bahsetti.

Etkinlikte, Mevlânâ Kültür ve Sanat Dernei Tasavvuf Mûskîsi Korosu tarafndan, genel sanat yönetmenliini Cavit Özkele’in yapt Tasavvuf Musikisi konseri ile dinleyiciler mest olurken, konserde Neva lahiler seslendirildi.

Son olarak, salonu dolduran binlerce Mersinli tarafndan Acemairan Mevlevi Ayin-i erif-i'nin icra edildii Sema Töreni de  ilgiyle ve huu içerisinde izlendi.

Etkinlik sonunda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Hz. Mevlana’nn 22. Kuak Torunu ve Uluslararas Mevlana Vakf Bakanvekili Esin Çelebi Bayru, Mevlana Kültür ve Sanat Dernei Onursal Bakan Ahmet Coar ve Tasavvuf Musikisi Koro efi Cavit Özkele’e  çiçek ve plaket hediye etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık