solyanreklam
sagreklam

HAFIZ MUHAMMET ÇAKIR ERKEK KURAN KURSU TEMELİ ATILDI

HAFIZ MUHAMMET ÇAKIR ERKEK KURAN KURSU TEMELİ ATILDI

HAFIZ MUHAMMET ÇAKIR ERKEK KURAN KURSU TEMELİ ATILDI
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00


Gemlik Belediyesi’nin destekleriyle, İşadamı Zekeriya Çakır tarafından Hisartepe Mahallesinde yaptırılacak olan Hafız Muhammet Çakır Hafızlık Erkek Kuran Kursunun temeli dualarla atıldı.
  Törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcügezli ve Ahmet Avcı, Ak Parti İlçe Başkanvekili Ferhat Doğan ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, Hayırsever İşadamı Zekeriya Çakır, STK ve dernek temsilcileri ile davetliler katıldı.
  Kuran-i Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarının devam ederken, Kur’an-ı Kerim’in okunup anlaşılacağı, hıfz edileceği ve hayata tatbik edileceği bir mekânın da temelinin atılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gemlik Belediyesine ve Hayırsever İşadamı Zekeriya Çakır’a binanın tamamlanmasında vereceği katkılardan dolayı teşekkür eden Şavlı, “Müslüman bir ülkede Kur’ansız bir nesil düşünülemez. Kur’an ile gelen nesil yarın bizler için müjdelenen nesildir. Rabbim en kısa sürede kuran kursu binamızı tamamlamayı bizlere nasip etsin” dedi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Mimar Turgut Cansever’in “Şehirleri imar ederken, genç nesli ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz nesil ihya ettiğiniz şehri imha eder” sözünü hatırlatarak, “Biz şimdiye kadar gençliğimizi ihmal ettik. Dini değerlerimizi ihmal ettik. Dinin öğretilmesini cemaatlere bıraktık. Oysaki her birimiz dinimizin adamı, dinimizin insanı olmamız gerekiyordu. Ne yazık ki hep ötelendiği ve önemsenmediği için bu konulara önem veremedik” dedi. Gemlik Belediyesi tarafından temeli atılan, Nene Hatun Kız Hafızlık Eğitim Merkezinin kaba inşaatının bittiğini açıklayan Başkan Yılmaz, binanın Eylül ayında tamamlanarak hizmete gireceğini müjdeledi. Göreve geldiklerinde Gemlik’te bir spor salonu olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Biz bir sene de 5 okula spor salonu yapıyoruz. Tüm zamanları topluyorsunuz bu dönemde yapılan spor salonu kadar salon yok. Tüm zamanlarda yapılan sağlık ocaklarından fazlasını yine bu dönemde yapıyoruz. Bütün bunlar Gemlik Belediyesinin çalışkan ekibi ile birlikte oluyor” dedi. Gemlik’e 31 spor tesisi kazandırdıklarını hatırlatan Yılmaz, “Her il her ilçe kendi projelerini yapıp sunarsa topyekûn ülke kalkınır. Biz belediyemizin çalışkan ekibi ile verimli çalışarak bunu başardık” diye konuştu. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, binanın kazasız belasız bitmesi temennisinde bulundu.
  Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, “Gemlik’te insan odaklı hizmetlerin yapıldığını vurgulayarak, “Biz Müslüman bir ülkeyiz. Kendi değerlerimizin insanını yetiştirmedikçe, üreten insan yetiştirmedikçe ülkemizin sıkıntıları hiçbir zaman bitmeyecektir. Çünkü her şeyin odağında insan vardır. Bizler her zaman değerlerimize layık insanlar yetiştirmeliyiz. Bu anlamda, Kuran kursu gibi projeler her zaman bizlere güç katacak, bizleri doğruya götürecektir. İnançlı insandan kimseye zarar gelmez. Bu şekilde milli şuurlu nesiller yetiştirdikçe bu ülkeye yapılan ihanetlerin her zaman önüne geçeceğiz. Bizler onun bunun cemaatleriyle değil kendi dinimizi doğru yerlerde doğru kişilerden öğrenmeliyiz” dedi.
  Konuşmaların ardından okunan dualarla birlikte Hafız Muhammet Çakır Hafızlık Erkek Kuran Kursunun temeli atıldı.
  
  




HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık