solyanreklam
sagreklam

GÜZELYALI MİNİ ÇARŞILARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

GÜZELYALI MİNİ ÇARŞILARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

GÜZELYALI MİNİ ÇARŞILARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
  • 15 Temmuz 2017, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından yapımı ve yenileme çalışmaları tamamlanan Güzelyalı “Mini Çarşıları” yenilenen yüzleriyle hizmete açıldı.  Türkyılmaz, yeni çarşıların ilçeye kazandırılacağının da müjdesini verdi.

Güzelyalı’nın sembolü haline gelen “Eski Mini Çarşı”da yenileme çalışmalarını, Güzelyalı Postanesi karşısında “Yeni Mini Çarşı” yapımını tamamlayan Mudanya Belediyesi, çarşıların açılışlarını düzenlediği tören ile gerçekleştirdi. Düzenlenen törenlere Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy’un yanı sıra belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve çarşı esnafları katılım sağladı. Tarihi Mudanya Bandosu’nun da eşlik ettiği açılışlar şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  
“TERTEMİZ BİR BELEDİYE YARATTIK”
30 Mart’ta göreve geldiklerinden beri verdikleri sözleri tuttuklarını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tertemiz, ahlaklı ve dürüst bir belediye yarattıklarına vurgu yaptı. Bütçesini ikiye katlayan ve gece gündüz çalışan bir belediye olduklarını ifade eden Türkyılmaz, “İçimizdeki insan sevgisi, Mudanya sevgisi, memleket sevgisi, cumhuriyet sevgisi, Mustafa Kemal sevgisi olursa hizmetlerde gelir” dedi.   
“YENİ ÇARŞILAR YAPACAĞIZ”
Geçtiğimiz yıllarda ziyareti sırasında çarşıyı yenilemek için söz verdiğini ve bu sözünü tuttuğu için mutlu olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Yeni çarşılarda yapacağız. İstiyorum ki insanlarımızın yürüyüş yollarında seyyar satıcılar olmasın. Satıcılarımızı böyle güzel mekanlarda buluşturarak iş yapmalarını sağlamak istiyoruz. Bizim için insan değerli. Çarşılarımızın yapımında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, esnaflarımıza hayırlı işler bol kazançlar diliyorum” dedi.
“ŞERİAT VE DARBE  BU ÜLKEDE YER BULAMAZ”
“Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetimize, demokrasimize el koymak istediler. Ortadan kaldırmaya çalıştılar. Cumhuriyet, demokrasi inancıyla, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı yurttaşlarımız karşı çıktı” diyen Türkyılmaz, “Darbeyi yapanları, darbe nereden gelirse gelsin hepsini şiddetle kınıyorum. Bilsinler ki faşist emellerine asla ulaşamayacaklardır” dedi. Vatanın kolay kazanılmadığını, milli marşın kolay yazılmadığına vurgu yapan Türkyılmaz, “Anlayışımızı herkes bilsin. Ne şeriat ne darbe bu ülkede asla yer edinemeyecektir” ifadelerini kullanarak darbeyi bir kez daha lanetledi.
ŞEHİTLER İÇİN LOKMA DÖKÜLDÜ
Türkyılmaz, “Çanakkale’de, Anafartalar’da, 1. ve 2. İnönü’de, Sakarya’da ve 15 Temmuz hain girişiminde ülkemiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için canlarını feda eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Atamızın bizlere bıraktığı, şehitlerimizin kanlarıyla canlarıyla kurduğu bu cumhuriyeti yaşatmak bizlerin en büyük görevidir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelelerini kesen başkan Türkyılmaz, şehitler için lokma dökümü gerçekleştirdi.  Vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet eden Türkyılmaz, bol bol fotoğraf çektirdi.  Açılışları gerçekleştirilen eski mini çarşıda 10 m2’lik 27 dükkan, Yeni Mini Çarşı’da ise farklı metrekarelerde 23 dükkan bulunuyor. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık