solyanreklam
sagreklam

Gönül Sofraları Aydıncık'ta Kuruldu

Gönül Sofraları Aydıncık'ta Kuruldu

Gönül Sofraları Aydıncık'ta Kuruldu
  • 30 Mayıs 2018, Çarşamba 0:00

Gönül Sofralar Aydnck’ta Kuruldu

Mersin Büyükehir Belediyesi'nin Ramazan'n birlik ve beraberlik ruhunu Mersin'in her köesine tamak amacyla ilçelerde gerçekletirdii iftar bulumalarnn bu seferki dura Aydnck oldu. Binlerce kiinin katld iftar sofrasnda, vatandalar bir arada olmann ve hep birlikte orucunu açmann mutluluunu yaad.

Ramazan aynn 14. gününde Aydnck’ta vatandalarla bir araya gelen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, iftar öncesi vatandalarla sohbet ederek Ramazanlarn kutlad.

Aydnck Sahil Park Açk Düün Alan’nda yaplan iftar yemei ve Ramazan etkinliine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Aydnck Kaymakam Mehmet Erhan Türker, Aydnck Belediye Bakan Ferat Aktan, Gülnar Belediye bakan Ahmet Günel, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mersin lçe Bakanlar, meclis üyeleri, muhtarlar, oda ve dernek bakanlar ve binlerce Aydnckl katld.

Bakan Kocamaz, “Bu bulumalar Ramazan’n feyzinden faydalanmamz salyor”

Mersin’in ilçelerinde düzenledii iftar turuna Aydnck’ta devam eden ve iftar öncesi alan dolduran vatandalara seslenen Bakan Kocamaz, “Ramazann hepimiz için, ülkemiz için birlik ve beraberlie, bara, sevgiye kardelie vesile olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan olmasayd belki bu güzel akamda bu iftar sofrasnda beraber olamayabilirdik. 30 Mart 2014’ten önce balattmz bu Ramazan bulumalarn, bu iftar sofralarn Allah’a çok ükür ki beinci kez gerçekletiriyoruz. Sizlerle bizleri bir kez daha bir araya getirdii için Rabbime binlerce kez ükrediyorum. Ramazan ülkemizin çok zor bir dönemeçten geçtii bu günlerde çok daha fazla anlam kazanyor. Zira slam ülkelerinin içerisinde bulunduu durum hiçte iç açc deil. Suriye’de, Irak’ta, ran ve Filistin üzerine oynanan oyunlar Müslümanlarn titreyip kendisine dönmesi gerektiini açkça gösteriyor. slam âlemi üzerine oynanan oyunlarn nihai hedefinin Türkiye Cumhuriyeti olduunu artk çok açk bir ekilde görüyoruz” dedi.

Emperyalist güçlerin Türk milletini birbirine düürmeye çaltn ve bu sebeple Türk milletinin daha derinden düünmeye ihtiyac olduunu sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Cennet bir ülkede yayoruz. Bin yldan fazladr bu topraklarda köken ayrm yapmadan, bar ve kardelik içerisinde yayoruz. Bu kardeliin, barn, hogörü ortamnn bundan sonra da devam etmesi gerekiyor. Önce ülkemize, bayramza ve birbirimize sahip çkacaz. Dostumuzu da dümanmz da çok iyi gözlemleyeceiz, tavrmz da ona göre belirleyeceiz. Onun için diyoruz ki bu bulumalar bizi bir araya getiriyor. Ramazan’n feyzinden, bereketinden faydalanmamza vesile oluyor. Tok olanlar aç olann derdinden anlyor, birbirleri ile yardmlayor, kaynayor. Böylece Ramazan’n deeri bir kez daha artyor. Biz de bunun kymetini bilmeliyiz. imdiden Ramazan bayramnz da tebrik ediyorum. Hayrlara vesile olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kulland.  

Baki imek: “Bakan Kocamaz, gönül sofrasn Mersinlilere açt”

Ramazan ayn Mersinli hemerileri ile ayn iftar sofralarnda geçiren MHP Mersin Milletvekili Baki imek, “Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza gönül sofrasn Mersinlilerin tamamna açt için teekkür ediyorum. Mersin’de Burhanettin Kocamaz Bakanmzla beraber Tarsus’tan Anamur’a kadar bütün ilçelerde Ramazan etkinlikleri ve Ramazan ay coku içerisinde kutlanyor. Gündüzünde Ramazan etkinlikleri, akam kurulan iftar sonralar ve sonrasnda yaplan konserler ile Mersin doya doya bir Ramazan yayor. Bu birlik, beraberlik, huzur ve kardelik ortamnn devam etmesini diliyorum. Emei geçen herkese teekkür ediyorum” eklinde konutu.

Aktan: “Cenab- Allah bu bayran altnda daha uzun yllar yaamay bize nasip etsin”

Aydnck Belediye Bakan Ferat Aktan ise ilçesinde düzenlenen iftar yemeinden duyduu mutluluu dile getirerek, “Ramazan ay bildiiniz gibi bereketli ay ve hayr ay. Allah tuttuunuz oruçlar, yaptnz ibadetleri kabul etsin. Ayn zamanda ilçemizle ilgili bugüne kadar yaplm olan hizmetler için çok deerli Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyorum. Cenab- Allah bu bayran altnda daha uzun yllar yaamay bize nasip etsin. Allah birlik ve beraberliimizi bozmasn. Çünkü ülkemizin buna çok ihtiyac var. Ayn zamanda yaklaan Ramazan Bayramnz da imdiden tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kulland.

Okunan ezanlar ve açlan oruçlarn ardndan Yunus Emre’yi canlandrarak tasavvufi iirler seslendiren Sezai Yeilyurt Ramazan aynn ruhuna uygun bir gösteri gerçekletirdi. Sonrasnda sahne alan sevilen sanatçlardan Kaya Kuzucu, Âk Sefai ve Selami Durmu birlikte verdikleri konser ile Ramazan aynn ilçe programlarn enlendirdi.

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık