solyanreklam
sagreklam

GÖKYÜZÜ TUTKUNLARI MUDANYA’DA BULUŞUYOR

GÖKYÜZÜ TUTKUNLARI MUDANYA’DA BULUŞUYOR

GÖKYÜZÜ TUTKUNLARI MUDANYA’DA BULUŞUYOR
  • 20 Mart 2018, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi’nin toplumun bilime olan ilgisini arttırmak üzere gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan Planetaryum Gözlem Etkinliği, 23-24 Mart tarihlerinde Tirilye sahili ve Mütareke Meydanı’nda gökyüzü tutkunlarını bir araya getirecek.

Mudanya’da her yaştan bireyin mutluluğu için “insan odaklı” çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, bilim kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.  Mudanya Belediyesi, Bursa Amatör Astronomi Kulübü işbirliği ile Planetaryum Gözlem Etkinliği düzenliyor. 23 Mart Cuma ve 24 Mart Cumartesi 20.00 ile 23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek gözlem etkinliği ile gökyüzü tutkunları bir araya gelecek. 23 Mart’ta Tirilye sahilinde kurulacak planetaryum, 24 Mart’ta ise Mütareke Meydanı’nda evreni keşfetmek isteyen Mudanyalılara açık olacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gök kubbe şeklindeki bir çadırın içinde projeksiyon ile gökyüzünü yansıtılarak takım yıldızları ve gezegenlerin keşfedileceği etkinliğe tüm Mudanyalıları davet etti. 
ÖĞRETMENLERE ASTRONOMİ SEMİNERİ MUDANYA’DA
Bursa Amatör Astronomi Kulübü işbirliğiyle yapılan etkinlikler kapsamında 23-24-25 Mart tarihleri arasında Tirilye Kültür Merkezi’nde Astronomi Öğretmen Seminerleri de düzenlenecek. Fen bilgisi öğretmenlerine yönelik verilecek seminerlerde Prof. Dr. Zeki Arslan, Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Serdar Evren, Yardımcı Doç. Dr. Ayşegül  Yelkenci, Dr. Korhan Yelkenci, Tahsin Demirciler, Ümit Fuat Özyar, Mert Koçer, Uğur İkizler konuşmacı olarak katılacak.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık