solyanreklam
sagreklam

GİRESUNLULAR ERİCEK'TE HORONLA COŞTU

GİRESUNLULAR ERİCEK'TE HORONLA COŞTU

GİRESUNLULAR ERİCEK'TE HORONLA COŞTU
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00


Gemlik Belediyesi ve Gürsu Belediyesinin destekleriyle, Gemlik Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 30.Yıl Şenlik etkinliği Gürsu Ericek mesire alanında yoğun katılımla gerçekleştirildi.
  Programa Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Ak Parti İl Koordinatörü İrfan Akkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Gemlik Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Ataş ve belediye meclis üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
  Şenlik etkinliğinde konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Geçen sene yine bir şenliğinize davet etmiştiniz. Giresun’dan çok memnun kalmıştık. Özellikle Giresun’un doğasını ve insanlarını çok sevdim. Önümüzdeki dönemlerde de Giresun’da ki şenliklere katılmayı planlıyoruz. Çok güzel bir coğrafya, mutlaka ve mutlaka çocuklarınızı sık sık Giresunlularla buluşturmanızı tavsiye ediyorum” dedi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, “Böylesine güzel bir atmosferde şenlik yapan Gürsu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle gurbette olan hemşerilerimiz birleştiriyorlar. Fırsat bulanlar memlekete gidiyor, bulamayanlarda bu şenliklerde hasret gideriyor. Çünkü Bursa’mızda Giresunlu hemşerilerimiz çok yoğun bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Gürsu Belediyesinin bu muhteşem tesisinde göl ve orman manzarasıyla hemşerilerimizin kendini evinde gibi hissedeceği bir ortam var. Gördüğünüz gibi ak kadrolar çalışıyor. Milletimizde güzel günler geçiriyor. Böyle bir şenliğe tekrar katılmak dileğiyle, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
  Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, “Gürsu ilçesi olarak Gemlik ile sınırız. Bu tepenin hemen arkası Gemlik. Tepeye çıktığımız zamanda bizim denizimiz yok ama denizi görebiliyoruz. Gemlik’in denizini de bizim denizimiz gibi kabul ediyoruz. Bu anlamda ben belediye başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Biz elimizden geldiği kadar sizleri rahat ettirmek sizlerin daha güzel daha iyi eğlence yapabilmeniz için mücadele ediyoruz. İşte burayı yeni hizmete açtık. Burada mescidimiz, kamp alanımız, atış alanımız ve adrenalin parkımız ile birlikte güzel bir tesis oluşturduk. Bu tesisin oluşmasında biz elimizden geleni yaptık. Gemlik belediyemizde sağ olsun bizlere destek oldu. Kamelyaları değerli Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’dan istedik oda bizi kırmadı. Biz bir aileyiz. Aile olduğumuz içinde belki bizim için imkânsız olan şeylerde, aile içinde kendi kendimize çözmeye başladık. Buda ailenin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. İnşallah buralar bir sonraki sene buradaki eksik olan tesisleri de yaptıktan sonra sizlerin daha rahat olabileceği, daha huzurlu bir şekilde burada piknik yapabileceği alanlar oluşturacağız” diye konuştu.
  Işıl Işıl, Rüştü Karpuz, Yusuf Tepe, Bayram Dalsız, Mehmet Şen, Göksal Çakmak gibi birbirinde güzel ses sanatçıların sahne aldığı 30.Yıl Şenliğinde, kemençe eşliğinde horon oynayan gençler doyasıya eğlenerek stres attı. Protokol üyelerinin de horon halkasına katıldığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Her yaştan Karadenizlinin katıldığı şenlikte elinden kemençeyi düşürmeyerek büyüklerine eşlik etmeye çalışan bazı çocuklar ise, katılımcıların ilgisini çekti. Rengarenk yöresel kıyafetleriyle şenlik alanını adeta renk cümbüşüne dönüştüren Karadenizliler, birlik ve beraberlik içinde doyasıya eğlendi. Akşam saatlerine kadar devam eden şenlik etkinliği günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
  




HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık