solyanreklam
sagreklam

GERİ DÖNÜŞÜMDEN 500 BİN DEFTER DAHA

Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile tekerlekli sandalyelerin teslimini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı. Esenler'de geri dönüşümle 9 yılda 4 buçuk milyon defter, engelliler için 2 bin 810 tekerlekli sandalye desteği sağlandı. ...

GERİ DÖNÜŞÜMDEN 500 BİN DEFTER DAHA
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 15:37



Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile tekerlekli sandalyelerin teslimini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı. Esenler'de geri dönüşümle 9 yılda 4 buçuk milyon defter, engelliler için 2 bin 810 tekerlekli sandalye desteği sağlandı.

 

Esenler Belediyesi, "Çöp Diye Atmadık Esenler'e Yeniden Kazandırdık" sloganıyla, geri dönüşümle yeni hayatlar kazanmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile tekerlekli sandalyelerin teslim töreni, Esenler Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Programa; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


TEMİZLİK KOROSUNDAN KONSER

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda, belediye temizlik çalışanlarından oluşan "Temizlik Korosu", temizlik malzemelerinden yaptıkları özel enstrümanlarıyla mini bir konser verdi. "Çöpçüler" ve "Türkiyem" şarkılarıyla "15 Temmuz Demokrasi Marşı"nı seslendiren ekip, Bakan Kasapoğlu başta olmak üzere dinleyen herkesin beğenisini kazandı.


ESENLERLİ GENÇLER BİR NUMARA

 

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, ilçedeki öğrencilerin başarılarından söz ederek, "İstanbul'da yapılan sınavlara katılım istatistiklerinde İstanbul birinciliğimiz ve yine Avrupa Birliği Erasmus Projeleri'nde 40 proje ile İstanbul birinciliğimiz mevcut. TÜBİTAK 4006 projelerinde de son üç yılın birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü Esenlerimize ait. Sportif faaliyetlere katılmada da İstanbul ikincisiyiz. Esenlerimiz etkin hareketli gayretli genç bir potansiyele sahip" dedi.


ATIKLAR DEFTERE DÖNÜŞÜYOR

 

 

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, geri dönüşümle kazanılan defterlerin önemine değindikten sonra, "Belediyemizin yıllardır atıklardan defter kazandırma projesinin faydalarını okullarımızda görüyoruz. AK Parti iktidarı ile beraber 10 yıldır kitapları masalara üzerine koyarken, belediyemiz de defterleri öğrencilerimize hediye ediyor. Şimdi top sizde. Yarının büyük ve güçlü Türkiye'sine ulaşacaksınız. Geleceğinizin ak olmasını diliyorum" diye konuştu.


GÜNLÜK 40 TON ÇÖP AYRIŞTIRIYORUZ

 

 

Defter dağıtım törenlerinin Esenler'de bir gelenek haline geldiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler'de günlük toplanan 400 ton çöpün yüzde 10'unu ayrıştırıyoruz. Bu ayrıştırdığımız çöpler, çocuklarımıza defter, EDİM Hayır Marketimiz'de vatandaşlarımız için yağ ve deterjan, geçen sene başlattığımız projemiz sokakta ekmek ve son olarak da ESMATİK kullanımıyla okullarda çocuklarımıza kantin parası oluyor. Hem ekonomi yapmış hem de doğayı kurtarmış oluyoruz. Esenler'de okuyan, zengin fakir ayrımı yapmadan bütün çocuklarımızın defterlerini biz dağıttık" dedi.

TASARRUF KÜLTÜRÜNÜ BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ

 

 

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, eğitimde terbiye faaliyetlerinin önemine vurguda bulundu. Şahin, "Öğretmenlerimiz sınıflarda çocuklarımıza müfredat gereği bilgiler veriyor, bu bilgiler kadar önemli terbiye faaliyetleri de var. Bu faaliyetleri sınıflarda vermek yeterli değildir. Evde aileden, okulda öğretmenden, belediyeden ve diğer tüm kuruluşlara görevler düşüyor. Çevre bilinci, tasarruf kültürü konularında gelecek nesillerimize örnek olmalıyız" şeklinde konuştu.


700 BİN GENCİMİZLE GERİ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAĞIZ

 

 

Geri dönüşüm bilincinin öneminden bahseden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bugün Esenler'de çok güzel başlangıçları ve devam işleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Esenler en genç nüfuslu ilçemiz olması bakımından Gençlik ve Spor Bakanlığı için önemli bir nokta. Geri dönüşüm vesilesi ile elde edilen defterlerin dağıtıldığı bu tören ülkemizin geleceği adına, tasarruf bilinci ve israfın önlenmesi adına çok önemli. Ülkemizde yaygınlaştırılması gereken bir proje. Spor Bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'nda  bu yıl 700 bin gencimizle bu geri dönüşüm projesini başlatacağız. Çöpün de bir değeri olduğunu bilmek önemli bir bilinç. Geri dönüşümü, tüketmenin adabı bir eğitim unsuru olarak göstermemiz gerekiyor.Bu bilinci gençlerimize çocuklarımıza yaymak için ailelerimizle iş birliği yapacağız" diye konuştu.


DÖNÜŞÜMCÜ OKULLARA ÖDÜL

 

 

Törenle, geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 9'inci yılında 4 buçuk milyona ulaşan defterlerden 500 bini, ilçede eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrenciye dağıtıldı. Programda ayrıca, "Okullar Arası Atık Pil Yarışması"nda en çok pil toplayan okullar ile en çok mavi kapak toplayan okullar, LED TV'den bilgisayara çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Öte yandan engelli öğrencilere de toplanan mavi kapakların karşılığı olarak, tekerlekli sandalye verildi.


KASAPOĞLU VE GÖKSU DEFTERLERİ DAĞITTI

 

 

 

Programın sonunda Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile sınıflara geçerek öğrencilere defter dağıttı. Bakan Kasapoğlu ve Başkan Göksu, programın ardından öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık