solyanreklam
sagreklam

GERİ DÖNÜŞÜM OKULLARDA ANLATILIYOR

GERİ DÖNÜŞÜM OKULLARDA ANLATILIYOR

GERİ DÖNÜŞÜM OKULLARDA ANLATILIYOR
  • 22 Şubat 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi ilçede ki ilk ve orta dereceli okullarda geri dönüşüm konusunda eğitim seminerlerini başlattı.

Geri dönüşüm konusunda ilçede gerçekleştirdiği çalışmalarına hız katan Mudanya Belediyesi, ilçede ki ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere geri dönüşüm konusunda eğitici seminerler vermeye başladı. 12 Eylül İlk ve Orta Okulu’nda başlatılan seminerlerde Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinden Çevre Mühendisi Emin Özer,  öğrencileri slayt gösteri eşliğinde geri dönüşüm hakkında bilgilendirdi.
Atık piller, elektrik ve elektronik atıklar, ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağların dönüşümü hakkında öğrencileri bilgilendiren Özer, öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevapladı. Atık su kirliliğinin yüzde 25’ini lavabolara dökülen atık yağların oluşturduğunu belirten Özer, cam atıklarının yüzde yüz olarak geri dönüştüğünü ifade etti. 1 ton kağıdın geri dönüşümü ile 17 adet ağacın kesilmekten kurtulduğunu da öğrencilere anlatan Özer, geri dönüşümün yararları hakkında öğrencileri ayrıntılı olarak bilgilendirdi. İlçede ki tüm ilk ve orta dereceli okullarda seminerleri düzenlemek istediklerini belirten Özer, “Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın talimatı ile bu seminerleri gerçekleştiriyoruz. İmzaladığımız protokoller ile de ilçemizde geri dönüşüm atıklarını topluyoruz. En kısa zamanda okullarımıza da tüm atıklara ait kutu ve bidonları yerleştireceğiz” dedi.    
“AMAÇ SAĞLIKLI BİR ÇEVRE BIRAKMAK”
Geri dönüştürülebilir atıklarının yeniden ekonomiye kazandırılmasını, yeni nesillere öğretmek amacıyla okullarda seminerler düzenlendiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla atıkların geri kazandırılmasının önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda belediye olarak elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz” dedi. Mudanya’nın, geri dönüşüm konusunda her geçen gün daha çok bilinçlendiğini belirten Türkyılmaz, “Atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması için hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin tam desteğini bekliyoruz. Çocuklarımıza bu bilinci aşılayarak, farkındalığı artırmak için eğitim çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık