solyanreklam
sagreklam

Geleceğin Gençleri, Bilinçli Tüketicileri

Geleceğin Gençleri, Bilinçli Tüketicileri

Geleceğin Gençleri, Bilinçli Tüketicileri
  • 08 Mayıs 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, gelecein teminat ve ayn zamanda tüketicileri olan gençlerin tüketim konusunda bilinçli yetimesini salamak amacyla ‘Zabta Bilinçli Tüketici Yetitiriyor’ slogan ile örencilere eitim veriyor.

Zabta Dairesi Bakanl ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü ibirlii ile gerçekletirilen proje kapsamnda Mersin genelinde ki ilk ve orta öretim düzeyinde eitim veren okullarda bilinçli tüketim eitimi veriliyor.

Büyükehir Belediyesi zabta personelleri tarafndan verilen eitimlerde ‘Tüketim konusunda toplum olarak bilinçli hareket edilmesi gerektii, gereksiz alveri yaplmamas, alveri yaparken alnan ürünün kalitesine, bütçeye uygun olup olmadna, fiyat etiketine dikkat edilmesi gerektii konusunda bilgiler verildi. Bozuk veya hatal bir ürün alndnda geri iade koullar, bavurulmas gereken kurumlar konusunda da örenciler uyarld.

Gda ve tbbi maddeleri alrken nelere dikkat edilmesi gerektii, alveri yaparken satn alnan ürünlerin son kullanma tarihinin, etiketlerinin ve garanti belgesi olup olmadnn kontrol edilmesinin yararndan bahseden yetkililer örencilerin merak ettii sorular da yantlad.

Örencilerin büyük bir ilgiyle takip ettii eitimler Yeniehir lçesi Barbaros Ortaokulu’nda balad. 13 ilçede belirlenen okullarda verilecek eitimler, yeni eitim öretim döneminde de devam edecek.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık