solyanreklam
sagreklam

?Geçmişle Gelecek Arasında Köprü Oluşturacağız?

?Geçmişle Gelecek Arasında Köprü Oluşturacağız?

?Geçmişle Gelecek Arasında Köprü Oluşturacağız?
  • 03 Ocak 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar tarafndan, 3 Ocak Mersin’in kurtuluunun 96. yldönümü etkinlikleri kapsamnda ‘Zafere Giden Yol’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. 1920’li yllarda yaanan Kuvay Milliye ruhu oyuncular tarafndan sahneye koyulurken, oyun izleyiciden de büyük beeni toplad.

Kongre ve Sergi Saray’nda sahnelenen oyunu, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, KKTC Mersin Konsolosu Fatma Arehit Soykan, meclis üyeleri, daire bakanlar ve yüzlerce Mersinli izledi.

Müzik, tiyatro ve dans üçlüsü ile harmanlanarak sahneye koyulan ve izleyiciye görsel bir ölen sunan oyun, Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar ve 2017-2018 yl kursiyerleri, Mersin Büyükehir Belediye Konservatuvar Türk Halk Müzii Topluluu sanatçlar ve örencileri ile Mersin Büyükehir Belediyesi Halk Oyunlar Ekibi tarafndan ortaklaa sahnelendi. Özellikle milli duygulara hitap eden oyun izleyiciden de büyük alk toplad.

“Gelecekte bu ülke gençlere emanet”

Zafere Giden yol isimli oyun sayesinde sanki 1921’lere gittiklerini belirten Bakan Kocamaz, “Bizler yerel yönetimler olarak sadece kentte yaayan insanlarn mahalli müterek ihtiyaçlarn gidermekle kalmayacaz. Bence ondan daha önemlisi geçmile gelecek arasnda köprü oluturacaz. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar hepimiz biliyor ve yayoruz. Bölgemizin içerisinde bulunduu perianl hepimiz görüyoruz. Dolaysyla gençlerimizi milli ve manevi deerleriyle teçhize etmek ve gelecekte bu ülkeyi onlara teslim edeceimiz için gözümüz açk gitmesin diye bu tür etkinlikleri youn bir ekilde gerçekletiriyoruz. Ben bütün arkadalarmza o dönemde ehit düenleri ve gazilerimizi bir kere daha yad ettikleri için kendilerine teekkür ediyorum” dedi.

Bakan Kocamaz konumasnn sonunda, tüm izleyicileri Büyükehir Belediyesi tarafndan Atatürk Park içerisinde yapm tamamlanan 3 Ocak Atatürk Meydan’nn açlna davet etti.

Kuvay Milliye ruhu sahnede yaad

Yönetmenliini Akmet Aksoy ile Gökhan imek’in yapt ve Ekrem Tamer tarafndan kaleme alnan oyunda, 3 Ocak 1922 Mersin’in kurtuluu anlatld. Halk oyunlar, türküler ve iirsel bir anlatm ile Kurutulu Sava sürecinde Mersin’de yaanan olaylarn anlatld tiyatro izleyicilerden büyük beeni toplad.

Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoraflarnn yer ald video ile balayan tiyatroda, Mersin Büyükehir Belediye Konservatuvar Türk Halk Müzii Topluluu sanatçlar ve örenciler tarafndan oyun içerisinde ‘Bülbülüm Altn Kafeste’, ‘Ne Alarsn Benim Zülfü Siyahm’, ‘Divane Ak Gibi’ ‘Tutam Yar Elinden’, ‘Kul Olaym Kalem Tutan Ellere’, ‘Çökertme Türküsü’ ve ‘Yenice Yollar’ gibi birbirinden güzel türküler seslendirildi.

1. Dünya Sava, 15 Mays 1919 zmir’in gali, 19 Mays 1919 Atatürk’ün Samsun’a Çk, 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi, 19 Aralk 1918 Tarsus ve 20 Aralk 1918 Adana’nn gali, Fransz Birlii’nin Toroslar’da Pozant’y Kuatmalar, Karboaz Zaferi’nde Kumlu Veli ve Hatice Bac’nn Fransz Birliklerini Karboaz’na götürerek orada Gülekli Kemal’in birlikleri tarafndan bozguna uratlmalar ve 44 kiinin 1000 kiiye kar kazanm olduu zafer destans bir dille anlatld. O dönemde yaanan Kuvay Milliye ruhu sahneye koyuldu.

Müzikli tiyatroda Mersin’de yaanan gerçek olaylar ve gerçek kiiler sahneye koyulurken, Karboaz Zaferi ve Bayrak Olay gibi konular da ilendi.

Oyun sonunda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder gürbüz tarafndan oyunculara çiçek hediye edildi.

Mersin’deki ilk gösterimi 3 Ocak dolaysyla yaplan oyun, 12 Ocak Cuma günü de saat 19.30 da izleyici ile buluacak. Yetkililer tarafndan ‘Zafere Giden Yol’ isimli müzikli tiyatronun 3 Ocak, 23 Nisan ve 19 Mays gibi milli bayramlarda gösterime sunulacann da duyurusu yapld.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık