solyanreklam
sagreklam

FESTİVAL GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE SONA ERDİ

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Biber Festivali görkemli bir törenle sona erdi. Her yıl geleneksel

FESTİVAL GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE SONA ERDİ
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 0:00
Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Biber Festivali görkemli bir törenle sona erdi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivalin son günü Bisikletle Yüzyıllık Macera Turu için 150 bisikletçi ilçemize geldi. 1897 yılında İstanbul’dan yola çıkan iki bisikletçi arkadaşın, Mudanya, Bursa, İnegöl ve Yenişehir’i gezerek tekrar Bursa’ya dönmeleriyle tamamlanan macera turunu yaşatan ve organize eden BUBİDOS, bu yıl festivalimizin son günü ilçemizi ziyaret etti. Festivale ayrı bir renk katan bisikletçilerle birlikte Demokrasi Meydanında, PİSTON16 Derneği tarafından açılan Modifiye Araç Sergisi, Tanıtım Kokteyli ve konser düzenlendi.

Yenişehir 5. Uluslararası Biber Festivalinin son günü olan 08 Eylül 2018 Cumartesi günü, İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, İlçe Garnizon Komutanımız Albay Hakan CİRİT, Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, ilçe protokolü, PİSTON 16 Modifiye Araçlar, Klasik Otomobiller, NAKEM’in aracılığıyla Makedonya-Kumanova, Bosna Hersek, Kosova-Kamenica, Kosova-Fushe, Karadağ-Ulçin, Karadağ-Potgorica, Arnavutluk, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan Halk Oyunları Ekipleri, Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri eşliğinde Gala Korteji gerçekleştirildi. Derviş Eroğlu Bulvarından başlayıp Kültür Merkezinde son bulan Gala Korteji büyük bir coşkuyla tamamlandı. Daha sonra Kültür Merkezi Konferans Salonunda NAKEM aracılığıyla ilçemize gelen 10 ülkeden 400 dansçı kendi yörelerinin halk oyunları gösterilerini sergiledi.

Kültür Merkezinde festivale katkı sunan tüm katılımcılara, Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK’in plaket ve madalya takdiminin ardından, açık sahnede konuk sanatçı Bahadır TATLIÖZ’ün verdiği konserle festival sona erdi. Bahadır TATLIÖZ’ün konuk sanatçı olarak katıldığı konsere yaklaşık 4000 kişi katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık