solyanreklam
sagreklam

Etz Ahayim Sinagogu'nda İftar

Etz Ahayim Sinagogu Vakfı, Başkan Hazinedar'ın katılımıyla bir iftar yemeği düzenledi.

Etz Ahayim Sinagogu'nda İftar
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Etz Ahayim Sinagogu Vakfı, 24 Haziran Çarşamba akşamı, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, siyasi parti temsilcileri, Beşiktaş İlçe Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, Chp Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun, farklı inançların din adamları ve Ortaköy esnafının yoğun katılımı ile bir iftar yemeği düzenledi.



Ramazan’ın ilk günü Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda üç semavi dinin temsilcilerini ağırlayan Başkan Hazinedar, bu kez de Musevi cemaatinin misafiri oldu.

Misafirler, oruç öncesi okunan dua ve ezan sonrasında hep birlikte Sinagog’a davet edilen Türk Sanat Müziği korosu eşliğinde oruçlarını açtılar. İftar sonrası bir sema gösterisi gerçekleşti.



Sema gösterisinden sonra Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Vakfı Başkanı Albert Elvaşvili, Rav Naftali Haleva ve Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan bu akşamın anlamına özel konuşmalar yaptılar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Elvaşvili, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ‘a, davete katılarak destek veren esnafa ve tüm misafirlere teşekkür ederken, bu sene ilk kez düzenledikleri bu iftarı bir geleneğe dönüştürme dileklerini belirtti.



Başkan hazinedar ise konuşmasında, “Bu inşa ettiğiniz yol barış yoludur, biz bu yoldan birlikte geçeriz. Değerli dostlarımız, biz bu sene Beşiktaş’ta ilkleri yaşıyoruz. Şeb-i Arus düğün gecesinde Hz. Peygamberin yaptığının bir benzerini yapmış bulunuyoruz. Nasıl ki Hz. Muhammed mescidini Hristiyanlara da açmıştır, biz de bu iftar yemeğinde farklı dinlerden dostlarımızla bunu pekiştiriyoruz. Burada belirtmek isterim ki, kimse bu dünyaya kendi seçtiği bir dinle gelmemiştir. Buradan yola çıkıp insanların tercihlerine karışmak, hayata dair anlamsız dokunuşlar yapmak bir anlamda Yüce Allah’a karşı gelmektir. Aslında hayat bir emaneti taşımaktır. Bazı yerlerde eğer sayıca çok iseniz kendini az hissedenin helalliğini almak önemlidir. Benim gibi bir Müslüman için helallik almak önemlidir. Dün Musevi Lisesi’nde mezun kardeşlerimin yanındaydım, bu akşam ise buradayız” dedi.



İftar gecesi Ortaköy Camii İmamı ve Ortaköy Sinagogu Hazanının sırası ile okudukları “Şükür duaları” ile son buldu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık