solyanreklam
sagreklam

ESKAT HER TÜRLÜ AFETE HAZIR

"Zor Günlerin Dost Eli" ESKAT, 17 Ağustos depreminin 19. yılında, Esenlerlileri olası bir depreme karşı bilinçlendirip "Afet Gönüllüsü" yaptı. Belediyenin Afet ve Acil Durum Aracı da vatandaşlara tanıtıldı....

ESKAT HER TÜRLÜ AFETE HAZIR
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 16:56

 

 


"Zor Günlerin Dost Eli" ESKAT, 17 Ağustos depreminin 19. yılında, Esenlerlileri olası bir depreme karşı bilinçlendirip "Afet Gönüllüsü" yaptı. Belediyenin Afet ve Acil Durum Aracı da vatandaşlara tanıtıldı.

 

 Toplumda afet bilinci oluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Esenler Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), 17 Ağustos depreminin 19. yılında, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatıp vatandaşları bilgilendirdi. Ekip, Esenler Dörtyol Meydanı'nda kurulan ESKAT Çadırı'nı ziyaret eden her yaştan insana deprem öncesi alınacak tedbirler, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, risk oluşturabilecek eşyaların sabitlenmesi, ilk 72 saatin önemi, deprem sırasında uygulanması gereken "Çök-kapan-tutun yöntemi" uygulamalı olarak anlattı. Esenler'deki 5 ana tahliye alanı, 28 acil toplanma merkezi, afet ve acil durum aracı ile aile afet bilinci konuları anlatılan vatandaşlara bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

 

HER MAHALLEDEN 20 AFET GÖNÜLLÜSÜ

 

 

Meydanda kurulan çadırda; enkaz resimleri sergisinin yanı sıra arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı ve afet gönüllüsü başvurularının kabul işlemleri yapıldı.60 kişilik ekibiyle ESKAT, her mahalleden en az 20 afet gönüllüsünü kadrosuna katmayı hedefliyor. Bunun için olası bir afet durumunda yapılması gerekenler hakkında okullarda, camilerde, meydan ve sokaklarda periyodik olarak tanıtım çalışmaları yapıyor.

 

AFAD ARACI HAZIR

 

 

ESKAT ekibi, Dörtyol Meydanı'nda hazır bulunan Afet ve Acil Durum Aracı'nı da vatandaşlara tanıttı. 4x4 çift kabinli AFAD (Afet ve Acil Durum) arazi tipli araçta olağanüstü durumlara müdahale etmek için yok yok. Araçta, jeneratörden, şişme çadırlara, hidrolik kesme aletlerinden canlı arama cihazlarına, botlardan helikopter sedyelerine, kırıcı ve delicilerden bir futbol sahasını aydınlatabilecek kapasitede ışık kulesine kadar her son teknoloji ürünü her türlü arama kurtarma malzemesi bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık